≫ 

"Bojkot Katara": Navijači Borusije nikad glasniji u protestu protiv ovakvog Mundijala

Fudbaleri pobedili 5:0, ali su pažnju privukli i navijači

  • 3
FK Borusija Dortmund fanovi bojkot Katara Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Borusije Dortmund deklasirali su Štutgart 5:0, uz golove Belingema (dva), Sulea, Rejne i Mukokoa, pred ponovo krcatim navijačkim korpusom na "Signal Iduna Parku", i upravo su navijači, uz fudbalere, bili ti koji su obeležili utakmicu.

Oni su poslali poruku koja poslednjih meseci i nije raritet od ultrasa iz Zapadne Evrope i Skandinavije, prevashodno onih iz Danske, Norveške, Holandije, a u Nemačkoj takođe postoji čvrst stav - za bojkot narednog Mundijala.

"Žuti zid", čuvena tribina najvatrenijih fanova Borusije, je rekla svoje porukom koja jasno izražava njihov stav o igranju reprezentacije Nemačke, a njoj je i upućena, na Svetskom prvenstvu.

Najveći fudbalski događaj, podsetimo, igra se od 20. novembra do 18. decembra u Kataru - i zbog toga nisu svi baš srećni.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Ultras World (@ultrasworld_official)

Katar je kao država već godinama na udaru brojnih organizacija za ljudska prava zbog kršenja sloboda radnika koji su bili angažovani na izgradnji mundijalske infrastrukture. Kada je u javnost isplivao podatak da je više hiljada njih izgubilo živote, mnogi usled neadekvatnih uslova rada, svet se pobunio, a neke države učesnice Mundijala su bile posebno glasne u osudi takve politike.

Ta bura je trajala, ali se i primirila sa protokom vremena i sa blizinom odigravanja Svetskog prvenstva.

Ipak, postoje oni, poput navijača Borusije, koji i dalje čvrsto stoje u ubeđenju da je Mundijal u Kataru totalni promašaj, sramota i greška svetskih fudbalskih moćnika koji su toj zemlji dali za pravo da prvi put u istoriji organizuje Mundijal u zimskom periodu, mada je to najmanji problem u čitavoj priči.

FK Borusija Dortmund fanovi bojkot Katara Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs)

FK Borusija Dortmund fanovi bojkot Katara Foto: Tanjug/AP

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA