≫ 

Mreže pocepane u LŠ: Pogodak Vlahovića u tuzi Juvea, Milan razbio Dinamo u Zagrebu, poraz Reala u Nemačkoj

Čak 27 golova u noćnom terminu!

  • 11
Dušan Vlahović Foto: Tanjug/AP

U pretposlednjem kolu grupne faze Lige šampiona, u grupama E, F, G, i H, pljuštali su pogoci koji su doneli neke očekivane, a neke totalno neočekivane goleade. Juventus je na gostovanju Benfiki potučen sa čak 4:3, Milan je slavio u Zagrebu protiv Milana sa 4:0, Real Madrid pretrpeo poraz od Lajpciga na gostovanju sa 3:2, dok je Pari Sen Žermen trijumfovao sa čak 7:2 protiv Makabija iz Haife.

GRUPA E: Milan demolirao Dinamo u Zagrebu, Čelsi prošao u narednu fazu

Fudbaleri Čelsija pobedom protiv Salcburga obezbedili su put u nokaut fazu Lige šampiona, ali će još mnogo biti borbe za ono drugo mesto koje vodi dalje.

Milan je u Zagrebu odradio dobar posao sa 4:0 i upravo Salcburg pretekao za jedan bod, pa će imati prednost pred poslednje kolo.

Zagrepčane je otvorio Gabija u 39. minutu nakon fenomenalnog centaršuta Tonalija u 39. minutu, te je glavom u letu zatresao mrežu.

Nastavilo se majstorijom Leaa u 49. minutu, a tada je već bilo jasno da će se desiti ono što ne bi voleli da vide domaći navijači.

Tonali je u 59. minutu pao u šesnastercu, sudija je dosudio penal nakon kojeg je Olivije Žiru gađao gornji levi ugao i pogodio. Na sve to, stigao je autogol Ljubičića u 69. minutu, tako da ništa nije moglo da se popravi do kraja susreta.

Milan u Zagrebu protiv Dinama Foto: Tanjug/AP

GRUPA F: Real poražen u Nemačkoj, Šahtjor remizirao u Škotskoj i stao na staklene noge

Fudbaleri Lajpciga dobili su sa 3:2 Real i došli pred svršen čin i nokaut fazu LŠ, dok su "kraljevići" već obezbedili to mesto.

Ruku na srce, domaćin je zaslužio da slavi, a sve je krenulo golom glavom štopera Joška Gvardiola u 13. minutu.

Nastavilo se posle samo pet minuta nakon što je Kristofer Nkunku povisio na 2:0, a nadu u bolji rezultat dao je Vinisijus minut pre poluvremena.

Ipak, kraj se video u 81. minutu posle kontre i gola Tima Vernera, tako da je Rodrigu u četvrtom minutu nadoknade ostalo samo da sa penala umanji poraz.

Seltik i Šahtjor su sa 1:1 podelili bodove, a to je znatno Ukrajincima umanjilo šanse da odu dalje, iako ih još imaju.

Jakomakis je u 34. minutu Škote doveo do prednosti, da bi Mudrik u 58. minutu prelepim udarcem izvan šesnaest metara poravnao i doneo konačni egal.

GRUPA G: Nula Sitija u Dortmundu, Sevilja ide u "svoju" Ligu Evrope

Dortmund i Mančester siti su odigrali jednu miroljubivu nulu koja ih je oboje odvela u nokaut fazu elitne evropske lige.

"Građani" su imali priliku da preko Rijada Mareza, koji je i iznudio jedanaesterac, dođe do prednosti, ali je Alžirac preuzeo odgovornost i promašio.

Sve je jasno u ovoj grupi E, jer je Sevilja posle ubedljive pobede nad Kopenhagenom ponovo obezbedila put u Ligu Evrope koju je osvojila sada više nego dosta puta.

GRUPA H: Juve nastavio da se sramoti, PSŽ sedmicom Makabiju otišao dalje.

Ekipa Juventusa je u jednom tunelu iz kojeg ne može da izađe, a sada je porazom od Benfike u Portugaliji 4:3 definitivno sebe ostavila bez daljeg plasmana u Ligu šampiona.

Što je najgore, ni Liga Evrope joj nije sigurna, a jedan od eksera u kovčegu udarili su Portugalci, iako je Dušan Vlahović postigao gol za "staru damu".

Antonio Silva u 17, te Rafa Silva u 35. i 50, a onda i Žoao Mario u 28. minutu - bilo je dovoljno da se porazi italijanski predstavnik koji je preko Moisea Keana, koji je u 21. minutu "ukrao" gol Vlahoviću tamo što je na samoj gol liniji zakucao loptu, došao do 1:1.

Nakon toga, blic se desio od 77. do 79. minutu kada su Milik i Mekeni smanjili na 4:3, doneli nadu, ali se ništa nije pretvorilo makar u bod.

Tako će Juve da se za Ligu Evrope bori sa Makabijem iz Haife koji je monstruozno zgažen od strane PSŽ-a koji je slavio sa 7:2.

Mesi, pa Embape, pa Nejmar, pa Mesi, pa Embape - samo su se smenjivali igrači "svetaca", tako da je do poluvremena sve bilo jasno.

LIGA ŠAMPIONA, 5. KOLO GRUPNE FAZE:

Grupa E:

Salcburg - Čelsi 1:2 (0:1)

(Adamu 49 - Kovačević 23, Haverc 64)

Dinamo Zagreb - Milan 0:4 (0:1)

(Gabia 39, Leao 49, Žiru 59pen, Ljubičić 69a.g.)

tabela: Čelsi 10, Milan 7, Salcburg 6, Dinamo 4

Grupa F:

Lajpcig - Real Madrid 3:2 (2:1)

(Gvardiol 13, Nkunku 18, Verner 81 - Vinisijus 44, Rodrigo 90+4pen)

Seltik - Šahtjor 1:1 (1:0)

(Jakomakis 34 - Mudrik 58)

tabela: Real Madrid 10, Lajpcig 9, Šahtjor 6, Seltik 2

Grupa G:

Dortmund - Mančester siti 0:0

Sevilja - Kopenhagen 3:0 (0:0)

(En Nesiri 61, Isko 88, Montijel 90+2)

tabela: Mančester siti 11, Dortmund 8, Sevilja 5, Kopenhagen 2

Grupa H:

PSŽ - Makabi Haifa 7:2 (4:1)

(Mesi 19, 45, Embape 32, 64, Nejmar 35, Goldberg 67a.g, Soler 84 - Sek 38, 50, Milik 77, Mekeni 79)

Benfika - Juventus 4:3 (3:1)

(Silva 17, Mario 28, Rafa Silva 35, 50 - Vlahović 21)

tabela: PSŽ 11, Benfika 11, Juventus 3, Makabi Haifa 3

Uskoro opširnije...

TOK MEČEVA:

GOOOOL! JUVE STIŽE NA SAMO GOL MINUSA - (4:3) 79. minut - Iako je sve već viđeno kao ubedljiv poraz, "stara dama" je dala u dva minuta dva gola protiv Benfike. Prvo je Milik bio precizan, a onda je i Mekeni pogodio. Sada je sve ponovo otvoreno.

GOOOOL! DINAMO JE RAZBIJEN U ZAGREBU - (0:4) 69. minut - Autogol Ljubičića nakon što je golman bio na totalnoj vetrometini i Milan je ispostavio poker Dinamu.

GOOOOL! PSŽ IDE NA ŠESTICU - (6:2) 67. minut - Autogol Goldberga za šesticu njegovom Makabiju i tim iz Haife sada ozbiljno konkuriše za totalni debakl u Parizu.

GOOOOL! MILAN I DO TREĆEG GOLA U ZAGREBU - (0:3) 59. minut - Tonali je srušen u kaznenom, sudija je pokazao na belu tačku odakle je Olivije Žiru bio više nego precizan.

PROMAŠEN PENAL! SITI NE USPEVA DA POVEDE - (0:0) 58. minut - Rijad Marez je iznudio jedanaesterac, on ga je i promašio. Kakvo slavlje u Dortmundu.

GOOOOL! ŠAHTJOR PORAVNAVA U ŠKOTSKOJ - (1:1) 58. minut - Kakav gol Mudrika. Sevnulo je sa nekih 20 metara i zatresla se mreža Seltika u gornjem levom uglu.

GOOOOL! SMANJUJE MAKABI U PARIZU - (4:2) 51. minut - Evo gostiju iz Haife, koliko-toliko, u igri. Kako je krenulo, moglo je da bude mnogo gore, ali PSŽ je usporio i primio već drugi pogodak.

GOOOOL! JUVE PRIMIO VEĆ ČETIRI - (4:1) 50. minut - Ne može "stara dama" da izađe iz tunela, a Rafa Silva je taj koji je za Benfiku postigao i četvrti gol. Šta će sada biti sa Maksom Alegrijem?

GOOOOL! MILAN UDVOSTRUČIO VOĐSTVO U ZAGREBU - (0:2) 50. minut - Rafael Leao je iskoristio loše reakcije defanzivaca Dinama, "iščačkao" je loptu dva puta i onda pogodio donji desni ugao.

I POLUVREME

Dušan Vlahović Foto: Tanjug/AP

GOOOOL! PSŽ ISPOSTAVIO POKER - (4:1) 45. minut - Mesi ponovo pogađa. Smeši se Makabiju totalni krah u Francuskoj, jer se udarnička trojka dobro naoštrila za večeras.

GOOOOL! REAL SMANJUJE U NEMAČKOJ - (2:1) 44 minut - Vinisijus vraća Madriđane u igru protiv Lajpciga koji su udarili jako od starta, ali sada dobijaju kontranapad.

GOOOOL! MILAN VODI U ZAGREBU - (0:1) 40. minut - Statistički je Dinamo bio bolji, ali je Milan od jednog centaršuta Tonalija uspeo da profitira, jer je Mateo Gabija "zaplivao" i glavom pogodio mrežu domaćina.

GOOOOL! SMANJUJE MAKABI U PARIZU - (3:1) 38. minut - Centrirao je Acili, a Sek je posle prekida dobro reagovao i sprečio totalno potonuće protiv "svetaca" koji su do ovog momenta držali užasno jak tempo.

GOOOOL! PSŽ IDE KA UBEDLJIVOJ POBEDI - (3:0) 35. minut - Sada se i Nejmar upisao od velike trojke, a Mesi mu je udelio asistenciju. Smeši se debakl Makabiju u Parizu.

GOOOOL! SELTIK VODI PROTIV ŠAHTJORA - (1:0) 34. minut - Zasluženo su Škoti stigli do prednosti, a strelac je Jorgos Jakomakis.

GOOOOL! BENFIKA DO JOŠ JEDNOG GOLA PROTIV JUVEA - (3:1) 35. minut - Kakva kazna za propuštenu priliku Vlahovića... Odmah na drugoj strani je sevnula kontra iz koje je Rafa Silva pogodio mrežu.

GOOOOL! PSŽ DUPLIRA PREDNOST PROTIV MAKABIJA - (2:0) 32. minut - Embape je otvorio nogu nakon toga što su svi skoro "sveci" ušli u kazneni prostor. Teška noć je pred gostima iz Haife.

GOOOOL! PONOVO VODI BENFIKA PROTIV JUVENTUSA - (2:1) 28. minut - Džaba se bunio Kvadrado, penal je dosuđen, a odatle je Žoao Mario pogodio gornji levi ugao. Perfektno izveden jedanaesterac.

GOOOOL! JUVE PORAVNAVA U PORTUGALIJI - (1:1) 22. minut - Dušan Vlahović! Srpski reprezentativac je bio na pravo mesto u pravo vreme i sada je egal na stadionu Benfike.

GOOOOL! PSŽ VODI PROTIV MAKABIJA - (1:0) 19. minut - Lionel Mesi nije imao problema da odbitak sa nekih 10 metara, spoljnim delom stopala, pošalje sa leve strane u desni ugao.

GOOOOL! LAJPCIG UDVOSTRUČIO PREDNOST PROTIV REALA - (2:0) 18. minut - Iz pravog filpera je stigla lopta do Kristofera Nkunkua koji je iz nekoliko koraka pripremio udarac, a onda od prečke poslao loptu u mrežu.

GOOOOL! BENFIKA VODI PROTIV JUVEA - (1:0) 17. minut - Nastavlja se prolazak kroz tunel iz kojeg ne može da izađe "stara dama". Iz prekida je centrirao Fernandez, a Silva je reagovao glavom na prvoj stativi i pogodio za vođstvo Portugalaca.

GOOOOL! REAL GUBI OD LAJPCIGA - (1:0) 13. minut - Nemački tim je poveo golom Joška Gvardiola koji se posle prekida i reakcije Tiba Kurtoe prikrao i sa samo 5-6 metara glavom prikucao loptu u mrežu.

1. minut - UTAKMICE ŠIROM EVROPE SU POČELE!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA