≫ 

Katai pretekao Pančeva na večnoj listi: Zvezdin "Magiko" po evropskim golovima gleda samo četvorici u leđa

U dosadašnjem delu sezone, računajući sva takmičenja Katai je na 25 utakmica postigao osam golova i upisao sedam asistencija

  • 7
Fk Crvena zvezda, FK Ferencvaroš, Green Monsters, navijači Foto: Nikola Anđić

Fudbaler Crvene zvezde Aleksandar Katai prešao je po broju golova na zvaničnim međunarodnim utakmica u dresu crveno-belih legendarnog Darka Pančeva. Pogodak u pobedi protiv Trabzona bio mu je 15, a "Kobra sa Vardara" ostaje na koti 14.

Trenutno je neprikosnoven Zoran Filipović sa 28, a prate ga legende kao što su Bora Kostić i Dušan Savić sa po 20. Nikola Žigić je sa učinkom od 17 golova, dok su aktuelni igrači Zvezde Katai i El Fardu Ben na po 15.

Ipak, Katai je do brojke od 15 golova stigao na 37 utakmica, dok je Ben na 50 odigranih mečeva u evropskim takmičenjima, kada je reč o nastupima u Zvezdi.

Katai je prvi gol u Zvezdi kada je reč o evropskim takmičenjima postigao još 12. jula 2016. godine u trijumfu nad Valetom u Malti, a onda je pogodio i u revanš meču, kao i protiv Ludogoreca u Razgradu, ali i Sasuola na Marakani. Naredni gol usledio je u sezoni 2020/21, po povratku Kataija u Crvenu zvezdu, kada je bio u strelac u meču protiv Ararata na gostujućem terenu, posle čega smo se plasirali u grupnu fazu Lige Evrope. U grupi, Katai se upisivao Slovan Libereca i Genta, u oba navrata kod kuće.

Kada je reč o prethodnoj sezoni, Katai je pogodio dva puta protiv Kairata na Marakani, kao i u oba meča sa Klužom. Ponovo je Crvena zvezda igrala grupnu fazu Lige Evrope, a Magiko je bio precizan u duelima sa Bragom. U aktuelnoj sezoni, Katai je pogađao protiv Ferencvaroša i Trabzona kod kuće, a već protiv Monaka narednog četvrtka od 18 časova i 45 minuta će imati priliku da dodatno popravi saldo.

U dosadašnjem delu sezone, računajući sva takmičenja Katai je na 25 utakmica postigao osam golova i upisao sedam asistencija.

ZVEZDINI EVROPSKI STRELCI:

1. Zoran Filipović - 28

2. Bora Kostić, Dušan Savić - 20

4. Nikola Žigić - 17

5. Aleksandar Katai, El Fardu Ben - 15

7. Darko Pančev - 14

Video: Navijači Trabzona bacali baklje ka terenu baš tik pred novi gol Crvene zvezde

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dzoni-1970-

    28. oktobar 2022 | 15:05

    Kakav klub takva i lista strelaca. Puna su im usta njihovih evropskih podviga, a ovaj mrča im u vrhu liste...

  • RSK

    28. oktobar 2022 | 14:31

    Mislim da Piksi uz Erakovica i Mitrovica u reprezentaciju obavezno mora pozvati Kataia, Rodića, Gobeljica, Milunovica i naravno Pešića.

  • Mića

    29. oktobar 2022 | 16:44

    Razlika je samo što je Pančev davao golove Bajernu, Renđersu, Olimpiku,....naravno u Kupu evropskih šampiona (današnja LŠ).

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA