≫ 

Družina veterana uzela najveći trofej Južne Amerike: Gabigol junak finala, slave Dijego, David Luiz, Vidal!

U velikom finalu Kopa Libertadores ekipa iz Rija porazila Atletiko Paranaense 1:0 u Gvajakilu

  • 2
FK Flamengo - FK Atletiko Paranaense Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Flamenga ponovo su na tronu Južne Amerike, drugi put u tri godine, i to zahvaljujući pobedi u velikom finalu za trofej Kopa Libertadores odigranom u Gvajakilu, Ekvador, protiv još jednog brazilskog tima Atletiko Paranaensea - 1:0.

Strelac za "rubro-negre" bio je Gabriel "Gabigol" Barbosa koji je u nadoknadi krajnje uzbudljivog prvog poluvremena pogodio mrežu rivala i ispostavilo se tim golom doneo i pobedu trofejnom sastavu.

Najznačajniji južnoamerički klupski trofej podigli su i veterani fudbala u redovima Flamenga, kapiten Dijego (37), nekadašnji član Verdera, David Luiz (35), bivši dugogodišnji defanzivac Čelsija, Felipe Luis (37), nekadašnja uzdanica Atletiko Madrida, i čuveni Čileanac Arturo Vidal (35).

Atletiko je čitavo drugo poluvreme igrao sa desetoricom zbog isključenja Pedra Enrikea u završnici prvog dela meča te je "olakšao" protivniku put do trona.

Za Flamengo prethodne tri sezone su možda i najuspešnije u istoriji kluba, u tri godine ovo je klubu druga kontinentalna titula (od ukupno tri), a istovremeno su osvojene i dve Serije A, dva brazilska superkupa, tri šampionata Karioka i Rekopa Sudamerikana.

Flamengo je igrao dva od tri prethodna finala Kopa Libertadores, u prethodnom je poražen od Palmeirasa iz Sao Paula.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • proverite

    30. oktobar 2022 | 14:55

    ko je igrao u zadnja tri finala pre ovog

  • baba smilja iz darosave

    30. oktobar 2022 | 14:17

    tri prethodna finala 2019 flamengo 2:1 river plate, 2020 palmeiras 1:0 santos ,2021 palmeiras 2:1 flamengo. tako da flamengo nije igrao u sva tri pre ovog zzdnjeg

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA