Real "traljavo" prosuo dva boda: Asensio mogao sve da reši, pa rukom poklonio penal i bod Đironi

Kiks Kraljevića u domaćem prvenstvu

  • 0
FK Real Madrid - FK Đirona Foto: Tanjug - AP

Fudbaleri Real Madrida imaće za čim da žale posle meča 12. kola španske Primere. Mogli su da ostanu na solidna tri poena prednosti u odnosu na Barselonu, a umesto toga "ostaje" drama i samo +1, pošto je Đirona izdržala 100 minuta opsade i odnela bod iz španske prestonice - 1:1 (0:0).

Bila je to prilično tvrda utakmica na "Santijago Bernabeuu" u kojoj je Real imao "mlaku" dominaciju, ali nije uspevao da na vreme prelomi Đironu koja je očigledno došla na gostujući teren sa ciljem da osvoji barem jedan bod i da se održi iznad opasne zone.

Štaviše, prvo poluvreme donelo nam je ravnopravnu igru obe ekipe, pošto je posle šansi Luke Modrića i Rodriga iz uvodnih 10 minuta, stigla kontraofanziva na drugoj strani preko Valerija Fernandeza, Jangela Erere i Valentina Kasteljanosa, ali niko od njih nije uspeo da donese šokantno vođstvo gostima.

Posle svega toga, gol je postigao Real Madrid. Igrao se 70. minut utakmice kada je Valverde servirao loptu Vinisijusu Žunioru, pa je ovaj bez većih problema prosledio loptu u mrežu. Moglo je sve da bude gotovo dva minuta kasnije, ali je Marko Asensio pucao pravo u golmana Paula Gazanigu u šansi jedan na jedan.

I umesto da Real spava mirnim snovima, šok se desio u 79. minutu. Učinilo se odmah da je Marko Asensio igrao rukom u svojem kaznenom prostoru, a sudija Mario Melero Lopez je dobio informaciju iz VAR sobe da proveri navedenu situaciju, pokazao je na belu tačku, a minut kasnije je Kristijan Stuani poravnao na 1:1!

Bio je to 90. minut kada je Real Madrid pogodio mrežu, ali je sudija ekspresno reagovao i poništio ga zbog ofsajda zbog intervencije iz VAR sobe. Samo dva minuta kasnije su Kraljevići ostali i bez Tonija Krosa na terenu zbog drugog žutog kartona, pa su pognutih glava sa samo jednim bodom u džepu otišli u svlačionice.

LA LIGA - 12. KOLO

Petak

Majorka - Espanjol 1:1 (0:0)

Subota

Almerija - Selta Vigo 3:1 (0:1)

Kadiz - Atletiko Madrid 3:2 (1:0)

Sevilja - Rajo Valjekano 0:1 (0:0)

Valensija - Barselona 0:1 (0:0)

Nedelja

Osasuna - Valjadolid 2:0 (2:0)

Real Madrid - Đirona 1:1 (0:0)

Atletik Bilbao - Viljareal (18.30)

Real Sosijedad - Betis (21.00)

Ponedeljak

Elče - Hetafe (21.00)

Standings provided by Sofascore

Video: Umalo tuča na meču u Ivanjici: Igrači se zaleteli jedni na druge

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA