≫ 

Bizarna kazna u Engleskoj: Otac do kraja života ne može na stadion, pošto su mu sinovi uleteli na teren

Odluka je žestoko podelila javnost

  • 0
Stadion FK Stouk Siti Foto: Bradley Collyer / PA Images / Profimedia

Engleska ima možda i najrigoroznija pravila od svih kada su u pitanju ponašanja gledalaca na stadionima. Ulasci navijača na teren su strogo zabranjeni, kažnjavaju se oštrim novčanim kaznama i zabranama ulaska na tribine. Sve to u praksi videli smo posle odluke Stouk Sitija nakon ovonedeljnog meča u Čempionšipu.

Naime, čelnici ovog kluba odlučili su da kazne jednog navijača i to zbog nečega za šta nije direktno kriv, već su to uradili - njegovi sinovi.

Tako su dva sina uletela na teren u završnici meča 14. kola Čempionšipa između Stouk Sitija i Šefild Junajteda, u potrazi za dresom od nekog od igrača kluba. To im nije istolerisano, pa je otac kao zabranu dobio doživotni "ban" na ulazak na mečeve Stouka.

Sa druge strane, njegovi sinovi stari 11 i 12 godina neće moći da gledaju Stouk narednih pet godina, a na stadion će moći tek nakon što prođu klupsku edukaciju o ponašanju na tribinama.

Odluka je oštro podelila javnost, pošto većina smatra da je kazna bespotrebna, naspram onih koji ističu da je sve i te kako opravdano, kako ostalima ne bi palo na pamet da ponove sličnu stvar.

Video: UEFA i FIFA se umešale u predsedničke izbore u FSS: Ako ne rešite to, moraćemo da reagujemo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA