≫ 

Gol u 92. doneo nikad viđenu dramu u LŠ: Ovo su svi putnici u 1/8 finala, pogledajte šešire pred žreb

Kakva noć za Benfiku koja se domogla prvog šešira

  • 2
FK Benfika Foto: AP/Tanjug

Utakmicama u grupama E, F, G i H zvanično je završena grupna faza Lige šampiona, tako da su poznati svi učesnici nokaut faze koja počinje sredinom februara 2023. godine!

Jedina nedoumica bila je u grupi E, gde su Milan i Salcburg u direktnom duelu davali drugog putnika u osminu finala, a tamo će na kraju ići Rosoneri. Žreb za osminu finala zakazan je za 7. novembar u Nionu, prvi mečevi su na programu 14/15 i 21/22 februara i tamo će se naći:

Nosioci: Napoli, Bajern, Porto, Totenhem, Čelsi, Mančester siti, Real i Benfika.

Nenosioci: Liverpul, Inter, Klub Briž, Ajntraht, Borusija Dortmund, Lajpcig, Milan i PSŽ.

Pravila su jasna i kažu da u osmini finala ne mogu da se sastanu timovi iz istih zemalja i oni koji su prethodno bili u grupi, a vredi pomenuti i ko će biti na žrebu za 1/16 finala Lige Evrope.

Podsetimo, trećeplasirani iz LŠ igraće protiv drugoplasiranih ekipa iz LE, a svoje mesto u drugom po rangu takmičenja, kroz LŠ, izborili su: Ajaks, Barselona, Bajer Leverkuzen, Sporting, Šahtjor, Sevilja, Salcburg i Juventus.

Vredi pomenuti i to da je Benfika golom u 92. minutu došla do trojumfa od 6:1 protiv Makabija iz Haife, te je na neverovatan način izborila prvo mesto. Naime, Benfika i PSŽ imaju isti broj bodova (14), isti međusobni susret (1:1) i istu gol razliku (16:7), ali je portugalski tim zauzeo prvo mesto zbog većeg broja datih golova u gostima.

Video: Pogledajte navijanje Delija u Trabzonu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA