≫ 

"Odbegli" Srbin šokirao izjavom, odbacio dres Orlova zbog Mađara, a ni ne poznaje njihov jezik?

Poprilično čudno, s obzirom na to da je veći deo svoje karijere proveo u Mađarskoj, dok je odlučio da igra i za njihov nacionalni tim

  • 26
Milo Kerkez, FK AZ

Foto: Profimedia

Problem sa bekovima u Srbiji i srpskom fudbalu je problem koji se već generacijama prožima kroz sve timove. Pojava jednog, kog je lično Paolo Maldini iz Mađarske doveo u Milan, jeste probudila javnost, ali je "hajp" kratko trajao, pošto je Miloš Kerkez odlučio da ne igra za rodnu Srbiju, već za Mađarsku.

Odluka mladog fudbalera, tadašnjeg igrača Milanove primavere je bila izuzetno čudna, momak rođen u Vrbasu, gde je i napravio prve korake, odlučio je da igra za Mađarsku. Kada se pogleda njegova karijera, odluka je bila i donekle razumna, s obzirom na to da je ime stekao u Đeru, odakle ga je Milan i pokupio za 200.000 evra.

Ipak, nije se snašao u Italiji, da bi zime 2022. godine otišao put AZ Alkmara, gde se već ustalio u prvoj postavi i postao standardan fudbaler, a domogao se i seniorske selekcije Mađarske. Međutim, Kerkez je za mađarski "M1" imao jednu izjavu, u kojoj je rekao da on i dalje ne zna mađarski jezik.

- Ne znam mađarski dovoljno dobro, ali se trudim. Mislim da ću sada u novembru moći da pričam na Mađarskom - istakao je mladi levi bek.

Kerkez je već po dolasku u Milan govorio o svojoj odluci za koju reprezentaciju da igra, kada je i Telegraf pisao nešto detaljnije o njemu.

- Razgovarali smo o toj temi u okviru porodice. Mišljenja nam se podudaraju. Definitivno želim da igram za reprezentaciju Mađarske, ne poričem, odluka je sazrela dok sam igrao za Đer - rekao je tada 17-godišnji levi bek, koji već nastupa za kadetsku reprezentaciju Mađarske.

Video: Pešić: Rano primljeni gol nas poremetio, mogli smo bolje

(Telegraf.rs)

Milos Kerkez: “I still don’t know Hungarian that well but I’m trying. I think now in November I’ll give interviews in Hungarian.” Good luck Milos! Via: M1

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • @Kiki

    8. novembar 2022 | 20:09

    Srećno mladi čoveče. Igraj za one koji su ti pružili više. Lepo se lepim vraća. SREĆNO.!!!

  • Srbin

    8. novembar 2022 | 21:00

    Janjičar!

  • seljak

    8. novembar 2022 | 20:45

    Nažalost i onaj Krstić je izabrao Španiju i više nikad nismo čuli za njega

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA