≫ 

Kakav šok za Partizan u Humskoj: Bivši golman Zvezde zaustavio crno-bele, Bijelović doneo Spartaku tri boda!

Veliko iznenađenje u odloženoj utakmici 7. kola Superlige

Spartak Subotica Foto: MN Press

Sve dobro što su uradili proteklog vikenda na teškom gostovanju u Bačkoj Topoli, fudbaleri Partizana su bacili pod noge šokantnim porazom protiv Spartaka na svom stadionu – 1:0. Crno-beli su bez potrebne energije odigrali i bacili prvih 45 minuta, potom su pokušali da se “vade” u nastavku da bi posle toga bili surovo kažnjeni golom Luke Bijelovića, koji im je verovatno ubio svaku nadu o osvajanju šampionske titule.

Utakmica sa TSC, minulog vikeda, istrošila je energetske resurse Partizana u toj meri da prvih 45 minuta meča sa Spartakom na stadionu u Humskoj nije nagoveštavalo razliku između favorita i autsajdera.

Svestan je toga bio i trener Petrić, govoreći dan pre meča upravo o potrošenosti svog tima, te je tim povodom pokušao, pored problema sa povredama koji su sami nametali neka rešenja, da izvrši neke korekcije u timu kako bi dobio na svežini, no, nije mu baš pošlo za rukom.

Crno-beli su u formaciji sa dva napadača najpre svalo ušli u utakmicu sa Subotičanima, delovali su tromo, sporo, razvučenih linija, bez kompaktnosti u igri, smislenog plana ili akcije koja bi im u tom opredeljenju donela brzi gol i značajno olakšala muke.

Umesto toga, dopustili su Spartaku da se rastrči po travi u Humskoj, da parira i bude konkurentan, dovodeći ga u situaciju da usled grešaka u pasu i postavljanju ima sasvim solidne situacije pred kaznenim prostorom Aleksandra Popovića.

Taj atak Srećkovića na samom početku, kada je oslobodio Lutovca i Traorea, onemogućen je u poslednji čas, ali je bilo jasno da crno-bele, kako na terenu, tako i na tribinama, očekuje mučenje nalik onome sa Slovackim.

Obistinilo se u minutama koji su usledili, a u kojima je Partizan prividno imao loptu i kontrolu nad utakmicom, no, sa vidiljivim poteškoćama u kretanju, tranziciji, u završnom pasu i iznalaženju rešenja u situacijama kada Spartak postavi odbranu (a imao je mnogo vremena za tako nešto). Na sve navedeno, Petrićev tim je u umoru birao loša rešenja, pa i kada bi probio prve dve linije usledila bi greška u predaji lopte ili potez više, dovoljan da se gosti “nameste” i spreče bilo kakvu opasnost.

FK Partizan - FK Spartak Subotica Foto: MN Press

Jedina situacija vredna pomena dogodila se u 38. minutu kada je posle kornera sa leve strane, Rikardo vratio lopte ka sredini peterca gde je odbrana Spartaka slabo intervenisala da bi iz punog trka loptu zahvatio Aleksandar Lutovac i pogodio stativu.

Poslednjih nekoliko minuta prvog dela je proteklo u nešto konkretnijem pritisku Partizana, međutim, sem većeg poseda i konstantnog kombinovanja nadomak kaznenog prostora, crno-beli nisu dalje dogurali.

Morao je Petrić da reaguje u poluvremenu, da pokuša da ubrza ekipu, jer 45 minuta je praktično bačeno niz vodu i valjalo je pronaći način da se probije blok Spartaka. Tako je u

svlačionici ostao Pavlović, a priliku je dobio Dijabate, međutim, samo što je nastavak počeo kolosalnu priliku su propustili – gosti.

Bio je to 49. minut, iz napada crno-belih je sevnula kontra Spartaka po desnom boku odakle je Bjelović proigrao usamljenog Hrstića, koga su nekako ispustili defanzivci domaćina. Usledio je udarac koji je uspeo da dokači Popović i tako skrene loptu u prečku, da bi na odbitak ponovo naleteo isti fudbaler i poslao ga preko gola.

Tek tada se probudio Partizan, pojačao pritisak i sve dobro radio do završnog pasa koji crno-beli nikako nisu mogli da “pronađu” na meču. Mnogo situacija, proboja po bokovima, centaršuteva, ali je nedostajala jedna prava lopta koja bi skinula veliki teret sa leđa celog tima.

Petrićev tim je zapravo bio najopasniji posle prekida koje je izvodio Natho, jer je u čak tri navrata Svetozar Marković bio nadomak gola. Prvi put je šutirao u golmana Manojlovića, potom je kasnio na sledećem pokušaju, dok je treći put šutirao takođe preko gola. Promenio je trener crno-belih i Pantića, poslao na teren i Meniga i pritisak je bio još jači, ali ništa nije donosio Partizanu sem prividne terenske inicijative. Videlo se da domaćin nema rešenje i da je samo pitanje da li će nekako na silu postići gol ili će ga, pak, primiti,

Napomenimo i to da je Spartak imao dobru situaciju i posle nesporazuma Saničanina i Popovića, kome je posle povratnog pasa lopta umakla i krenula ka golu, ali je uspeo da je sustigne i spreči veliki problem. Nije ipak sudbina pomilovala crno-bele, jer su u smiraju meča gosti poveli.

Bio je to 86. minut, Traore se poigravao ispred kaznenog prostora, iako je oduzeo loptu protivničkom igraču, potom je izgubio posed, pa je Luka Bijelović napravio korak ili dva na 16 metara, potom šutirao po zemlji u prvi ugao i uhvatio uspavanog Popovića – 0:1.

Imao je Partizan posle toga dve kolosalne prilike da izjednači, prvu je promašio Natho, posle povratne Dijabatea, potom je šutirao i Rikardo glavom, ali naprosto sreća mora da se zasluži i nijedna lopta nije našla put do mreže.

Standings provided by Sofascore

Video: Sjajan gol Simića za izjendačenje utakmice između Fk Vojvodine i Fk MLG

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 534

    10. novembar 2022 | 16:26

    Na JNA ima 14 navijača. Danas će spiker pre nego pročita sastave ekipa predstaviti svakog gledaoca po imenu i prezimenu.

  • navijač

    10. novembar 2022 | 19:28

    Javor i Spartak uzeli bodove u Beogradu, tako da više nema smisla spominjati VAR, sudije, FSS. Sami smo izgubili prvenstvo.

  • Cubaka

    10. novembar 2022 | 18:34

    Nema penala, nema namestenih slobodnjaka na sesnaest metara, nema crvenih kartona za protivnike, nema produzetka od 10-12 minuta, NEMA POBEDE.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA