Italijani: Sampdorija već traži zamenu Stankoviću, Ranijeri prvi kandidat da zameni Srbina

Deki u 7 utakmica ima samo jednu pobedu, jedan remi i pet poraza

  • 14
romelu lukaku Foto: Tanjug/Ap

Burno je u subotu uveče bilo u Đenovi gde je Sampdorija pretrpela novi poraz i sve je izvesnije da je čeka najgori scenario na kraju sezone ukoliko se pod hitno nešto ne promeni. Stankovićev tim je izgubio od Lećea kod kuće 2:0, četvrti put uzastopno, a peti vezani put kod kuće, pa su i navijači, besni, reagovali posle utakmice okupljanjem pred kapijama stadiona da sačekaju igrače i stručni štab.

Policija je sprečila eventualne dodatne neprijatnosti po fudbalere, a u međuvremenu su italijanski mediji preneli da je klub već počeo da traži zamenu Dejanu Stankoviću - posle samo osam utakmica na klupi.

Navodno je iskusni Klaudio Ranijeri označen kao spasilac, piše "Sky Sport Italia", i ukoliko se ostvari naum čelnih ljudi Đenovljana Ranijeri bi bio treći trener ekipe ove sezone u samo 15 kola.

Sampdorija je dosad osvojila samo šest bodova, jednu jedinu pobedu je zabeležila pod Stankovićem, ali i remi i pet poraza (i prolaz u Kupu na penale), što je donelo nove nevolje i tenzije među navijačima i u samom klubu. Očekivalo se više, ali jasno je da ne može preko noći ekipa rezultatski da se podigne.

Stanković je meč protiv Lećea posmatrao sa tribina zbog crvenog kartona koji je zaradio u prethodnoj utakmici sa Torinom, kada je vređao sudiju.

I poznati italijanski novinar Đanluka Di Marsio je izneo saznanja da menadžment "Dorije" traži Stankoviću zamenu i da će ponovo pokušati sa Ranijerijem, koji je već jednom, od 2019-2021, vodio ekipu.

Međutim, navodi se i da će Ranijeri teško prihvatiti "vruć krompir", jer je pre samo mesec dana već odbio poziv Sampdorije, kada je Marko Đampaolo dobio otkaz u klubu.  Ranijeri je trenutno bez posla posle otkaza koji je dobio u Votfordu u januaru.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Talia

    12. novembar 2022 | 23:53

    Pa nije mu to Srbija...🤭🤭🤭🤭

  • Zoran

    13. novembar 2022 | 01:11

    Fali mu terza mađija da naredi da mu se sklanjaju

  • 1389

    13. novembar 2022 | 09:17

    Kako to da sutnu mistera, trenera koji je obarao sve rekorde LingLonga

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA