≫ 

Barseloni zabranjena pojačanja u januaru

Predsednik Barselone otkrio sa kakvim se problemima susreće katalonski velikan

  • 0
Đoan Laporta, FK Barselona Foto: Profimedia

Predsednik Barselone - Đoan Laporta otkrio je danas da zbog finansijskog fer pleja klub neće moći da dovede pojačanja u januarskom prelaznom roku.

Značajno osveženje doneo je Đoan Laporta povratkom na predsedničko mesto Barselone, što je rezultiralo dovođenjem značajnih imena u letnjem prelaznom roku. Neka od njih stigla su u katalonskog velikana bez obeštećenja, i donela vidljive promene u igri.

Iako je Barsa doživela šokantnu eliminaciju iz Lige šampiona, tim sa "Kamp Nou"-a zauzima prvu poziciju u La Ligi i bilo je za očekivati da u januaru u Barselonu stignu još neka značajna fudbalska imena. Ipak, to se sasvim izvesno neće desiti.

Kako je izjavio predsednik Barselone - Đoan Laporta, La Liga je spustila rampu katalonskom timu, te Barsa neće moći da registruje nove fudbalere u januarskom prelaznom roku.

- Morali smo da povučemo neke teške, nepopularne poteze. To su bile ekonomske operacije koje su klub spasle od propasti. Sada smo u fazi oporavka i bićemo ubrzo na zdravim nogama. Očekujem profit od oko 270.000.000 evra, ali uprkos tome, po pravilima finansijskog fer-pleja španske lige, ne možemo da dovodimo nove igrače. Odnosno ne možemo da ih registrujemo - rekao je Laporta.

Robert Levandovski FK Barselona promocija Foto: Tanjug/AP

Istakao je predsednik Katalonaca da bi pravilnik trebao da bude dosta fleksibilniji...

- Pokušavamo da ih ubedimo da bi pravilnik trebalo da bude fleksibilniji, da dozvoli još neke vrste tumačenja, što ne bi samo nama omogućilo da se dodatno pojačamo, nego i drugim klubovima. Ovakav pravilnik je prilično besmislen - poručio je Laporta, pa nastavio...

- Ne bi smele da postoje nejednakosti kakve imamo danas. U Premijer ligi je, primera radi, sve fleksibilnije nego u Španiji. Za mene to nema mnogo smisla. Svi bi trebalo da imamo iste mogućnosti i obaveze.

Osvrnuo se na kraju i na trenutnu situaciju u klubu i pohvalio aktuelnog šefa stručnog štaba - Ćavija.

- Eliminacija iz Lige šampiona za nas je bila veliki udarac, ali svima je jasno da je ove sezone primarni cilj osvajanje domaćeg šampionata. Siguran sam da će ekipa sa Ćavijem samo napredovati. Srećni smo što ga imamo za trenera, on zna kako ovaj klub diše i kako treba da igra - zaključio je predsednik Barselone.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA