IMT je jesenji šampion Prve lige Srbije: Traktoristi najbliži ulasku u Superligu, za kraj uništili Grafičar

Tri gola su spakovali fudbaleri sa Novog Beograda i tako obezbedili +6 pred nastavak takmičenja u februaru kada gostuju Slobodi u Užicu

  • 0
FK IMT Foto: MN Press

Nekako je sudbina htela da dva prvorplasirana tima Prve lige Srbije odigraju derbi u poslednjem kolu jesenjeg šampionata i to za prvo mesto na tabeli. Ono je na kraju pripalo IMT-u iz Novog Beograda koji je u gradskom derbiju savladao Grafičar vrlo ubedljivo - 3:0 (2:0).

Ruku na srce, mora se napomenuti da Grafosi nisu nastupali u svojem najjačem sastavu, pošto između ostalog tu nije bilo Jovana Mituljikića, sjajnog mladog talenta koji je postigao šest golova u ovoj polusezoni za tim i bio je udruženi najbolji strelac zajedno sa Nikolom Kneževićem.

Faktički obezglavljeni neigranjem jednog od blizanaca Mituljikić, Grafosi su "poklekli" već u 25. minutu kada se u strelce upisao Veljko Kijevčanin. Još jedno neprijatno iznenađenje za goste usledilo je u 39. minutu kada je Alen Stevanović duplirao prednost IMT-a.

Nije uspevao gostujući tim da se izbori da barem nekako unese dramu u ovaj meč, a svaka dilema otklonjena je u 76. minutu kada je Nikola Kodžić postavio, ispostaviće se, konačan rezultat ove utakmice.

FK Radnički Sremska Mitrovica Foto: Arena Sport Premium 1

Posebno impresivni rezultati ove jeseni, pogotovo posle izbacivanja Partizana iz Kupa Srbije, pogurali su Radnički iz Sremske Mitrovice ka neverovatnom četvrtom mestu, koje vodi u baraž za plasman u Superligu, posle današnje pobede nad Metalcem na "Agropapuk Areni" - 2:1 (2:0).

Bio je ovo deveti meč bez poraza za domaće, koji su već u 7. minutu poveli preko Strahinje Čarapića, a svoju prednost duplirali su u 89. minutu preko Krste Đorđevića. Jedina vest za goste je pogodak Nikole Furtule iz nadoknade, koji je dosta dugo bio povređen i koji se danas vratio na teren.

U preostalom meču dana, Rad i Sloboda iz Užica su remizirali, ali ne rezultatom 0:0, na šta su nas navikli Rosoneri sa Đetinje. Danas je golova bilo, a slađi deo plena ipak ide njima - 1:1 (1:0).

Rad je poveo još u 4. minutu preko Miroslava Markovića, činilo se dosta dugo da će izdržati do samog kraja, ali je Sloboda preko iskusnog Bojana Gajića u 83. minutu stigla do boda. Na kraju je užički tim završio sa dva igrača manje, pošto su zbog nervoze isključeni Aleksandar Cvetić i Stefan Đoković.

PRVA LIGA SRBIJE - 19. KOLO

Petak

Mačva - Inđija 2:2 (1:2)

Subota

IMT Novi Beograd - Grafičar 3:0 (2:0)

Rad - Sloboda Užice 1:1 (1:0)

Radnički Sremska Mitrovica - Metalac 2:1 (1:0)

Nedelja

Loznica - Radnički Novi Beograd (13.00)

RFK Novi Sad - Vršac (13.00)

Zlatibor - Trajal Kruševac (13.00)

Železničar Pančevo - Jedinstvo Ub (13.00)

Standings provided by Sofascore

Video: Mitrović: Znaš koliko me briga šta pričaju Brazilci? Da li lete? Možemo sa bilo kim:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA