≫ 

Francuzi se preokretom poigrali sa Australijancima: Trikolori pokerom krenuli u odbranu svetskog trona

Dešam pokazao čitav arsenal ofanzivnog oružja protiv "kengura"

  • 5

Fudbalska reprezentacija Francuske pobedom je otvorila Mundijal u Kataru pošto je u grupi D, posle preokreta, totalno razmontirala Australijance savladavši ih u prvom kolu sa 4:1.

Liše prvog gola, Australijanci su na terenu izgledali kao statisti pred silovite Trikolore koji posle minusa nisu stajali sa napadima tokom čitavog meča, nezavisno od rezultata.

Iako su krenuli Francuzi sa udarima od samog starta, sasekla ih je kontra "kengura" u devetom minutu. To je bio brzi košmar za evropskog predstavnika, jer je Metju Leki zalomio Lukasa Ernandeza, centrirao, te na levoj, drugoj stativi pronašao Krega Gudvina koji je levom nogom pogodio suprotni gornji ugao.

Francuska Australija Svetsko fudbalsko prvenstvo Katar Foto: Tanjug/AP

Jasno je bilo šta sledi, jer je kruženje bilo sve uže i uže, sve do 27. minuta i kornera. Odbijena lopta na drugu, desnu stranu, a tamo se našao Teo Ernandez koji je vratio loptu na peterac i pronašao Rabioa koji je glavom lako zatresao mrežu.

Petominutni pakao Australijanaca se nastavio velikom greškom u kritičnoj zoni - Embape petom odlaže za Rabioa, a otvorena odbrana daje pravo Adrijenu samo da prosledi loptu na peterac za Olivija Žirua koji pogađa prazan okvir gola. Očekivao se odgovor i on je stigao.

Francuska Australija Svetsko fudbalsko prvenstvo Katar Foto: Tanjug/AP

Tu su se Francuzi zaustavili u prvom poluvremenu, iako su imali momentum da postignu još koji pogodak u tom delu igre.

Dosta se čekalo na novu promenu rezultata, a ona je došla u 68. minutu kada je bilo jasno ko će odneti pobedu.

Embape je prošao po levoj strani, šutirao, ali je lopta otišla na kontra stranu. Ipak, Kilijan je ostao u petercu, sačekao centaršut Dembelea i glavom od leve stative prosledio loptu u mrežu.

Francuska Australija Svetsko fudbalsko prvenstvo Katar Foto: Tanjug/AP

Poker je zaključen samo tri minuta kasnije kada je Embape, posle gola, asistirao Žiruu, a sada je glava visokog napadača radila i tako je ispričana čitava priča pred Australijancima i dato doznanje da će se Francuska boriti za odbranu trona.

U 84. minutu je priliku dobio i Miloš Degenek, bivši štoper Crvene zvezde, ali njegovo prisustvo nije mnogo uticalo na igru, jer je sve bilo već zaključeno.

Francuska Australija Svetsko fudbalsko prvenstvo Katar Foto: Tanjug/AP

TOK MEČA

II POLUVREME

90+7. minut - KRAJ MEČA! FRANCUZI SU LAKO DOŠLI DO PRVE POBEDE NA MUNDIJALU!

90. minut - Žil Kunde je mogao da se upiše u listu strelaca posle 20 sekundi obitavanja na terenu, ali je njegov pokušaj glavom fantastično odbranio Rajan.

87. minut - Francuska selekcija se povukla u pozicionu odbranu i samo se čeka kraj meča.

82. minut - Visi i peti gol, ali se Francuzi sada poigravanju i neozbiljno reaguju u završnici. Desio se impuls Australijanaca koji su imali i jedan dobar prekid, ali priča je odavno završena, samo da vidimo gde će biti tačka.

71. minut - GOOOOOOOOL! POKER TRIKOLORA! Centaršut Embapea sa leve strane, a sada Žiru pogađa glavom za sada već sigurnu pobedu na startu Mundijala.

68. minut - GOOOOOOOOL! EVO FRANCUZA NA 3:1! Embape je prošao po levoj strani, šutirao, ali je lopta otišla na kontra stranu. Ipak, Kilijan je ostao u petercu, sačekao centaršut Dembelea i glavom od leve stative prosledio loptu u mrežu. Čini se da je jasno da Trikolori uzimaju prva tri boda na ovom Mundijalu.

67. minut - Sa linije izbacuju loptu Australijanci! Grizman je imao čistu situaciju da pogodi, ali Behič sklonio opasnost.

62. minutu - Čini se da je samo pitanje vremena kada će Francuzi da postignu i treći pogodak na ovom susretu.

55. minut - Australijanci su krenuli oštrije i zbog toga su propatili Dembele i Ernandez. Evo prve izmene među "kengurima", pa izlazi Djuk, a ulazi Irvin.

50. minut. Šteta! Ovo bi bio gol Mundijala! Teo Ernandez je centrirao sa leve strane nakon proboja, a Žiru je uhvatio makaze koje su bile moćne, ali neprecizne.

46. minut - POČELO JE DRUGO POLUVREME!

I POLUVREME

45.+6. minut - KRAJ PRVOG DELA IGRE! Čini se da Francuska može da postigne pogodak kada god želi, ali će morati da bude oprezna u svom plesu, jer su kazne vrlo moguće od strane Australije.

45+1. minut - Stativa Australijanaca! Ukopan je bio Ljoris, a glava napadača je uticala da lopta pogodi spoljni deo okvira gola. Umalo je došla kazna za poigravanje Francuza.

45. minut - Ovo je moralo da uđe u mrežu... Grizman je protrčao po desnoj trani i pronašao potpuno samog Embapea na samo sedam metara, ali Kilijan nije iz voleja uspeo da pogodi.

41. minut - Grizman sa ivice kaznenog tuče pored desne stative! Čini se da je samo momenat kada će Francuzi da postignu i treći, pa se nameće odmor Australijancima da smire živce i pokušaju da pariraju u nastavku.

39. minut - Dva puta čista situacija sa 13-14 metara za Francuze i oba puta daleko preko prečke. Prvo Žuiru, onda i Dembele.

32. minut - GOOOOOOOOL! BRZI PREOKRET FRANCUZA! Velika greška Australijanaca u kritičnoj zoni, Embape petom odlaže za Rabioa, a otvorena odbrana daje pravo Adrijenu samo da prosledi loptu na peterac za Olivija Žirua koji pogađa prazan okvir gola. Očekivao se odgovor i on je stigao.

Francuska Australija Svetsko fudbalsko prvenstvo Katar Foto: Tanjug/AP

27. minut - GOOOOOOOL! PORAVNAVA FRANCUSKA! Strelac je Adrijen Rabio. Nakon kornera je odbijena lopta na drugu, desnu stranu, a tamo se našao Teo Ernandez koji je vratio loptu na peterac i pronašao Rabioa koji je glavom lako zatresao mrežu.

21. minut - Australijanci su već počeli da se raduju, ali je lopta Djuka sa 30 metara prohujala pored desne strane Ljorisa koji nije imao šanse da dohvati ovaj šut.

18. minut - Francuska je ustanovila veći posed, to je sada zakon, ali će morati dodatno da se pritisne ukoliko misli do poravnanja. Dembele je možda opcija, jer je igrač Barse definitivno raspoložen.

11. minut - Teo je morao u igru umesto Lukasa Ernandeza. Brat je zamenio brata, a izgleda da će selektor Dešam imati jednog igrača manje u sastavu u nastavku Mundijala.

9. minut - GOOOOOOL! FRANCUSKA GUBI!  Ovo je brzi košmar za evropskog predstavnika, jer je Metju Leki zalomio Lukasa Ernandeza, centrirao, te na levoj, drugoj stativi pronašao Krega Gudvina koji je levom nogom pogodio suprotni gornji ugao. Uz ovo, Ernandez je povređen i moraće van igre. Pomračenje...

3. minut - Preživeli su "kenguri" prvi nalet "pevaca" koji su silovito krenuli sa oba krila. Nije bilo prilike, ali su Australijanci bili suzbijani u 16 metara.

1. minut - POČEO JE MEČ IZMEĐU FRANCUZA I AUSTRALIJANACA!

Francuska Australija Svetsko fudbalsko prvenstvo Katar Foto: Tanjug/AP

SASTAVI

FRANCUSKA: Ljoris, Pavar, Upamekano, Konate, Hernandez, Čuameni, Rabio, Grizman, Dembele, Embape, Žiru

AUSTRALIJA: Rajan, Etkinson, Sutar, Roules, Beniš, Muj, Mekgi, Irvajn, Leki, Gudvin, Djuk

Sve najinteresantnije momente sa ovog meča možete pratiti u nastavku.

Video: Ðuričić i Gudelj: Ako su mogli Saudijci, možemo i mi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vk

    22. novembar 2022 | 22:09

    Francuzi su jaki ko zemlja mppapa ziru uf kakav tandem

  • baba smilja iz darosave

    22. novembar 2022 | 20:44

    ne da ne treba prosiriti i povecati broj selekcija na svetskom prvenstvu obavezno bi trebalo smanjiti

  • ARS

    22. novembar 2022 | 22:58

    Lako je Francuzima kad ima igrače sa tri Kontinenta ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA