Ko je Stefan Bajčetić zbog koga će Srbija i Španija voditi fudbalski rat?

Pohvale za mladog fudbalera dolaze sa svih strana

  • 8
Stefan Bajčetić, FK Liverpul Foto: Paul Greenwood / Shutterstock Editorial / Profimedia

Fudbalska javnost u Evropi, ali i mnogi u Srbiji ostali su oduševljeni pogotokom mladog Stefana Bajčetića u dresu prvog tima Liverpula, na meču protiv Aston Vile. Mladi fudbaler je dobio priliku u drugom poluvremenu, a svega dva minuta bilo mu je dovoljno da postigne prvi seniorski pogodak za Liverpul.

Pohvale su stizale sa svih strana, od trenera Jirgena Klopa, do brojnih poznatih ljudi iz sveta fudbala, a mnogi u Srbiji nadali su se da bi mladi vezista mogao da u budućnosti obuče dres reprezentacije Srbije. Ipak, otac mladog fudbalera, Srđan Bajčetić, nekadašnji fudbaler Vojvodine i Crvene zvezde, brzo je demantovao ovu mogućnost, rekavši da Stefan "ima više veze sa Španijom nego Srbijom".

Ko je Stefan Bajčetić?

Stefan Bajčetić je rođen 22. oktobra 2004. godine u Vigu, u Španiji. Tamo je i odrastao, uz majku Paulu Estevez, starijeg brata Jovana i oca Srđana Bajčetića, nekadašnjeg fudbalera Vojvodine i Crvene zvezde. Prve fudbalske korake načinio je 2013. godine upravo u Vigu, noseći dres mlađih kategorija Selte.

Stefan Bajčetić Foto: Tanjug/AP

U omladinskoj školi kluba iz Viga, igrao je do 2020. godine, kada je usledio njegov transfer u engleskog velikana, Liverpul. Odrastao je u pravoj fudbalskoj familiji, te nije čudno što se i on bavi upravo fudbalom. Njegov otac je nakon igračke karijere uplovio u trenerske vode u "manjim" španskim klubovima, a njegov stariji brat, Jovan, nastupa za španski Huvenil de Ponteareas.

Liverpul

Bajčetić je u Liverpul stigao 2020. godine, iz španske Selte za koju je prethodno nastupao u mlađim kategorijama. Odmah po dolasku, bio je prebačen u mlađe kategorije, za koje je nastupao pune dve godine. Dobrim partijama skrenuo je pažnju stručnom štabu tima sa Enfilda, te je u julu 2022. godine dobio priliku da debituje, i to ni manje ni više, nego protiv Mančester Junajteda. Iako je reč bila o prijateljskom meču, to nije umanjilo značaj njegovog debija.

Stefan Bajčetić Foto: Tanjug/AP

Već u avgustu, dobio je priliku da debituje i u Premijer ligi, protiv Bornmuta. Slavio je Liverpul tada sa neverovatnih 9:0, a Bajčetić je na terenu proveo 21 minut. Nedugo zatim, debitovao je i u Ligi šampiona, protiv Ajaksa, čime je ušao u istoriju kluba sa Enfuilda, kao najmlađi igrač koji je ikada zaigrao za Liverpul u najelitnijem klupskom fudbalskom takmičenju u Evropi.

Internacionalna karijera

S obzirom na to da ima i srpski i španski pasoš, Bajčetić bi mogao da nastupa kako za jednu zemlju, tako i za drugu. Postojala je nada da bi talentovani vezista mogao u budućnosti da obuče dres Orlova, ali, njegov otac Srđan brzo je ugasio sve spekulacije.

- Stefan je ovde rođen i odrastao i ima više veze sa Španijom nego sa Srbijom. U budućnosti se nikad ne zna šta može da se desi, ali to nije odluka koju je doneo iz interesa - rekao je Srđan Bajčetić.

Stefan je već nastupao za mlađe selekcije reprezentacije Španije, a čini se da je jasno za čiji seniorski tim će nastupati u budućnosti.

Ipak, potpuno je jasno iz svega prikazanog da je pred njim svetla fudbalska budućnost.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Prolaznik

    27. decembar 2022 | 18:56

    Rat? Kakav rat? Fudbalski? Mi sa njima ne mozemo da ratujemo, jer smo smesni za Spaniju...a ako je on pametan, igrace za Spaniju...samo mu trebaju situacije u zivotu kao nekima u Kataru. Slika i prilika smo...

  • Bole

    27. decembar 2022 | 20:50

    Srecan put momak . Mozemo mi bez takvih bez problema.

  • trtoje

    27. decembar 2022 | 20:42

    nek ide,imamo mi malog stefana mitrovica,i jos po neku mladi decu koji su mozda i bolji od tebe.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA