≫ 

Poznate cifre Mundijala: Otkriveno koliko je FIFA dala novca FSS, a koliko je potrošeno u Kataru

Ostavlja se pitanje - kako će novac biti podeljen sa igračima?

  • 8
Fudbal Svetsko prvenstvo SP Katar Srbija - Švajcarska Dušan Vlahović fudbalska reprezentacija Srbije

Foto: Tanjug/AP

Svetsko prvenstvo u Kataru je ostalo iza, u daljini i u prašini, makar kada se radi o rezultatu reprezentacije Srbije koja je apsolutno podbacila osvojivši tek jedan bod u grupnoj fazi, pa je čak i "pre decembra" morala da se vrati kući.

Poraz od Brazila na samom početku, potom i šokantan remi sa Kamerunom gde je reprezentacija Srbije uspela da ispusti prednost od dva gola u samo nekoliko minuta, a onda i poraz od Švajcarske za sam kraj su opet pokazali da Srbija ne zna toliko dobro da igra fudbal, koliko su navijači očekivali.

Ipak, na stranu loše izvedbe fudbalera, Fudbalski savez Srbije je uspeo da inkasira ogromnu finansijsku svotu od samog učešća u Kataru, gde su ostvarili i sasvim solidan prihod, bar tako stoji u izveštaju FSS-a.

Održana je sednica Izvršnog odbora FSS-a, gde je podnet i detaljan finansijski izveštaj, sa svim pojedinačnim troškovima, koji mi prenosimo u celosti.

- Ukupni prihodi su 11.853.364 dolara, a rashodi 7.751.398,78 dolara. Ostvarena je dobit u iznosu od 4.101.965,22 dolara. Članovi IO su usvojili izveštaj i sa zadovoljstvom konstatovali da su ostvareni zavidni prihodi, a da se istovremeno vodilo računa i o svakom utrošku, te je tako i čista zarada koju je ostvario savez više nego značajna - stoji u saoštenju Fudbalskog saveza Srbije.

Ono što nije baš najjasnije, jeste kako će se svota novca podeliti između fudbalera i FSS-a, o čemu je Telegraf već pisao.

Video: Piksi o igračima koje je poveo u Katar: Treba da smo ponosni, neki su pod injekcijama igrali!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kole

    27. decembar 2022 | 18:55

    Recimo da je u Kataru bilo maks 40 ljudi, 20 fudbalera i jos toliko trenera i osoblja. Imamo 7.000.000 / 40 = 175.000. Znaci za tri nedelje tamo je potroseno 175.000 evra po osobi. Stvarno svaka cast.

  • Hoky

    27. decembar 2022 | 18:52

    Rashodi 7 miliona... Hahahaa. Pa nisu bili na mesecu sa raketom....muljaju opasno..

  • Glas razuma

    27. decembar 2022 | 19:02

    Troskovi 7.7 miliona?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA