Marka: Al Naser traži najbolje saigrače Ronaldu, Luka Modrić "prvi pik" Saudijaca

Hrvat je, ipak, u previše jakoj ubgovornoj obavezi sa Realom i pitanje je može li se ovo sa Saudijcima realizovati

  • 0
Svetsko prvenstvo SP u Kataru Hrvatska - Maroko fudbalska reprezentacija Hrvatske medalja Luka Modrić Foto: Tanjug/AP

Fudbalski klub Al Naser iz Saudijske Arabije verovatno je u ovom trenutku najpominjaniji sportski pojam na svetu, jasno iz zbog čega, stigao je Kristijano Ronaldo, međutim, kako stoje stvari, Portugalac nije i jedina svetska zvezda koja je bila u planu čelnika ovog kluba.

Zarad jačanja ekipe, ali i popularizacije fudbala u Saudijskoj Arabiji koja izvesno sprema kandidaturu za organizaciju Mundijala 2030. godine, čelnici Al Nasera ne žele da se zaustave samo na Ronaldu.

Kako piše ugledni španski list "Marca", koja je prva i prenela dogovor Portugalca i Saudijaca, Al Naser želi dvojicu bivših Ronaldovih saigrača iz Reala, Luku Modrića i Serhija Ramosa. Dok je sa defanzivcem situacija vrlo povoljna, jer Ramos nije igrač koji je preko potreban Pari Sen Žermenu, otud Al Naser vidi svoju šansu, kod Modrića, ipak, postoje veće poteškoće u vezi sa eventualnim transferom.

Hrvatskom kapitenu ugovor sa madridskim klubom ističe na kraju sezone, pregovori oko novog još nisu započeli, ali "Marca" naglašava da je to najmanji problem te da će se Modrić i Real zasigurno lako dogovoriti. Dalje, isti izvor piše da su se Modriću, uz Saudijce, obratili i klubovi iz Sjedinjenih Američkih Država.

Inter Majami bio je najkonkretniji te u svojoj ekipi želi spojiti Modrića i Mesija, koji, uzgred, ima apartman u luksuznom kvartu u ovom gradu.

Ipak, španski list tvrdi da je Modrićev odgovor svima isti: "Razgovaraćemo, ali tek 2024. godine."

I Saudijci i Amerikanci žele Modrića iskoristiti za promociju fudbala, Amerikancima se za četiri godine sprema Svetsko prvenstvo, koje će organizovati uz Kanadu i Meksiko, ali i jednima i drugima je jasno da će se za Modrića morati strpeti jer on daje apsolutni prioritet Realu.

- Hrvat je usavršio način na koji se treba ponašati kao igrač Reala. U Madridu ima sve što želi, kako na sportskom nivou, tako i u svakodnevnom životu. Oseća se poštovano, voljeno i toga se ne želi odreći. A ni Real se ne želi odreći njega te ga smatra ključnom osobom za svoju budućnost - zaključuje "Marca".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA