≫ 

Saznajemo: Zvezdina deca jačaju Grafičar u borbi za Superligu

Ekipa Marka Neđića spremna za nove izazove

  • 6
Omlainci Crvene zvezde Foto: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Grafičara privode kraju zimsku pauzu, i polako pune baterije za predstojeće pripreme u Turskoj. Tamo bi moglo da se nađe i nekoliko novih lica, a kako saznaje Telegraf, reč je o trojici fudbalera koji su u jesenjem delu sezone nosili dres omladinske selekcije Crvene zvezde.

"Grafosi" su i tokom prvog dela sezone davali veliku minutažu mladim talnetima, izdancima Zvezdine omladinske škole. Upravo oni su, u kombinaciji sa nekoliko iskusnijih imena, nosili "ljubičaste" tokom jesenjeg dela sezone u Prvoj ligi Srbije, do drugog mesta na tabeli.

Praktikovaće to i u budućnosti tim sa Senjaka, a kako saznajemo, Aleksej Vukičević, Kosta Nedeljković i Stefan Radujko, talenti Zvezdine omladinske selekcije, dobiće priliku da se nametnu Marku Neđiću na pripremama u Turskoj.

Bilo je i odlazaka tokom zimske pauze. Važni šrafovi tima, napustili su Grafičar i otišli na pozajmice, a neki od njih, dobili su priliku da rade sa prvim timom Crvene zvezde.

Kosta Nedeljković Foto: FK Crvena zvezda

Odlaskom Uroša Lazića, standardnog desnog beka, na pozajmicu u Radnik iz Surdulice, otvorilo se mesto za hitrog Kostu Nedeljkovića. Momak rođen 16. decembra 2005. godine, bio je neizostavan deo omladinske selekcije Crvene zvezde, koju sa klupe predvodi Zoran Rendulić. Odigrao je ukupno 14 mečeva u jesenjem delu, i uz to postigao jedan gol, i zabeležio dve asistencije. Krase ga brzina i prodornost, čime uz aut liniju stvara velike probleme protivnicima, a neretko ume da probije u kazneni prostor i zapreti.

Aleksej Vukičević Foto: FK Crvena zvezda

Mogao bi Nedeljković da zaigra u tandemu sa Aleksejem Vukičevićem, momkom koji igra najviše u defanzivnoj liniji, ali neretko pokriva i mesto zadnjeg veznog na terenu. Vukičević je rođen 11. juna 2005. godine, a iako nastupa u defanzivi, pokazao je da se itekako dobro snalazi i pred golom, u ulozi strelca. Ove sezone je odigrao ukupno 20 mečeva, a pet puta je uspeo da zatrese protivničku mrežu, uz jednu asistenciju. U Zvezdu je stigao kao pionir, a već je uspeo da oseti čari seniorskog tima, s obzirom na to da je na prijateljskom meču protiv Rađevca u Krupnju zaigrao u dresu prvog tima.

Stefan Radujko Foto: FK Crvena zvezda

"Grafosi" su dobili pojačanje i u ofanzivnom smislu, s obzirom da će i mladi Stefan Radujko dobiti svoje minute u seniorsom timu "ljubičastih". Momak rođen 2. februara 2005. godine, odigrao je sedam mečeva od starta sezone za omladince Zvezde, a upisao je minute i u Ligi šampiona za mlade. Nastupa pretežno u ofanzivnom redu, a pored tih pozicija, dobro se snalazi i u veznom redu, na sredini terena. Nema sumnje da će mladi "univerzalac" doprineti igri Grafičara, i da će u kombinaciji sa Nedeljkovićem i Vukičevićem predstavljati budućnost Zvezde. Ipak, prvo će morati da prođu kaljenje u Grafičaru.

Grafičar će 8. januara otputovati u Tursku gde će boraviti do 27. januara, i odraditi pripreme, a tamo ih očekuju četiri kontrolna meča. Prvo će 18. januara tim Marka Neđića odmeriti snage sa Zaglebjem, tri dana kasnije sastaće se sa Siofokom, 24. januara će igrati protiv ruskog Fakela, dok će za kraj priprema, 26. januara odigrati meč protiv Baltike.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • misa

    6. januar 2023 | 21:49

    Nas fudbal nema više svrhe praćenja zvezda uništava celokupan sport u Srbiji zbog ogromne halapljivosti u svim sportovima i nebira nacin

  • Rici77

    6. januar 2023 | 17:46

    Samo se setite kako je prošli pit bilo,i šta je uefa rekla.

  • Milan

    9. januar 2023 | 13:22

    Zvezdina deca letece na keca, trebaju nam bogalji iz africkih zemalja

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA