Vazura pred prelazni rok poručio: "Niko iz prvog tima nije na prodaju, odbili smo tri ponude za kostur ekipe"

Generalni direktor Partizana je pričao i o planovima za leto

  • 0
Miloš Vazura Foto: MN Press

Fudbaleri Partizana pred sobom imaju zimski prelazni rok, veoma bitan, ukoliko žele da se domognu prve pozicije u šampionatu, ali i direktnog mesta u grupnoj fazi Lige šampiona. Upravo zbog toga je Miloš Vazura i pričao o dolascima, ali i odlascima.

On je tokom izlaganja pričao i o Dolevu Hazizi, o kom Partizan već neko vreme pregovara sa ekipom Makabija, dok je sve to ranije Telegraf i najavio.

Izuzev priče o dolascima, Vazura se dotakao i odlazak iz Partizana, ali je rekao da klub mora biti izuzetno oprezan.

- Imamo ponude za tri igrača koje smo odbili, jednostavno smo rekli kad je počeo prelazni rok da će kostur tima ostati isti i da niko nije na prodaju. Za sve naše najbolje igrače iz prvog tima, svi su iz prvog tima, sva trojica, ponude su ozbiljne i sve smo odbili. Od Kine, do evropskih klubova, a imamo i ponudu iz MLS-a, sve smo odbili i niko nije na prodaju, tako će ostati. Moramo da sačuvamo tim, imamo evropsku utakmicu koja je u februaru, koja je bitna i moramo da damo sve od sebe da prođemo, jer od toga zavise finansije i sve, imamo šanse da pružimo jednu dobru partiju, da publika bude zadovoljna i da Partizan nastavi takmičenje u Evropi - ističe Vazura.

On je govorio i o prethodnom, letnjem, prelaznom roku gde je Partizan doveo osam igrača, ali kako on ističe, najveća "pojačanja" su ta gde je Partizan zadržao kostur svog tima, ali i glavnog napadača Rikarda Gomeša.

- Mi smo u junu doveli osam igrača, a završili smo prvenstvo sredinom novembra, mi smo u tom prelaznom roku doveli dosta igrača, uložili dosta. Neki su bili slobodni, neke smo kupili, Traore je kupljen, Dijabate je bez novca, a sada ste svesni da Fuseni dosta vredi. Rikarda smo uspeli da zadržimo, odbijamo sve ponude, ne pregovaramo, on glavom ostaje ovde, dobio je srpsko državljanstvo, za nas to nema cenu. Nećemo uložiti ako ne nađemo dobrog igrača, nećemo dovesti da bi doveli, imamo dovoljno igrača, imamo dobre igrače dovešćemo samo onog za kog je stručni štab i sektor siguran da će doneti kvalitet timu. Januarski prelazni rok je težak, nema dolazaka i odlazaka.

Rikardo Gomeš Foto: MN Press

Vazura je istakao da za neke igrače ne postoje ponude koje će prihvatiti.

- Nisu na prodaju igrači iz prvog tima, ceo prvi tim, niko nije na prodaju. Za sve igrače za koje smo dobili ponude, sve smo odbili. Možete pretpostaviti, za Rikarda zovu non stop, za Dijabatea, za mlade igrače, ali nismo spremni da ih pustimo. Za druge ćemo videti.

Čak se i povređeni Patrik Andrade vratio u tim.

- On je tu, dobro trenira, imam informaciju da je došao svež, spreman ,da se dokazuje i sad ima mesta i za njega, Rikardo je dobio pasoš, imamo Rikarda i Natha sa domaćim državljanstvom i još četiri stranca - Traore, Dijabate, Menig, Andrade.

Vazura se na neki način dotakao i Crvene zvezde, odnosno, prvo je govorio o transferu Edmunda Adaa u Spartak, a onda je rekao i da Partizan takođe ima neke "spremne" igrače za leto.

- Mi imamo dva igrača koja planiramo u junu da dovedemo, kojima ističe ugovor, bićete zadovoljni, nećemo javno da govorimo, igrači imaju klubove, možda i oni ne žele da se sad zna. Ali da, na neke dve pozicije za koje ja i Ivica Kralj znamo, blizu smo da dogovorimo dva dobra igrača.

Edmund Ado, Spartak Subotica Foto: Instagram / fcspartaksubotica

Upitan je generalni direktor Partizana i da uporedi činjenicu da su transferi u košarci postali znatno skuplji, ali je i tu bio spreman Vazura da ukaže na trenutno stanje u srpskom fudbalu.

- Pa svakako su veći transferi kad prodajemo, mnogo veći. Ne sećam se da je neki klub iz Srbije prodao nekog igrača u zadnje dve ili tri godine. Mi ćemo da nastavimo da prodajemo igrače, nadam se da će biti dobro, prodali smo Milovanovića za ozbiljan novac, uvek nekog prodamo. Mislim da je to dobro za srpski fudbal i dobro za Partizan, da naša deca igraju po svetskim klubovima. Što se tiče dovođenja, ulažemo, doveli smo osam igrača, budžet je toliki koliki može da bude. Ne možemo da preterujemo sa kupovinom igrača, ne možemo da dovedemo klub u neku poziciju koja ne može da se izdrži. Ako vidite da je neko slobodan, ako ga ne kupite, onda pretpostavljate da je plata veća nego što bi bila da ste ga kupili od nekog kluba. Ima i tih stvari, kad je igrač slobodan, možda je i skuplji.

Za kraj, Vazura je otkrio i da u omladinskom pogonu imaju igrače koji su bolji nego što je bio slučaj sa Filipom Stevanovićem i Strahinjom Pavlovićem.

- Ima i boljih, videćete na pripremama. Ne želim nijedno dete da izdvajam, oni su svi deca Partizana, Baždar je pokazao kvalitet, on je u prvom timu, sjajno trenira mladi Jović, koji je zadnje dve pripreme završio povređen, sad se nadam da će biti zdrav i da će pokazati ono u šta svi verujemo, mali Ilić je u prvom timu. Belić nije dete Partizana, ali je bonus igrača koji se pokazao a svi su sumnjali, on je postao prvotimac i on je jedan od igrača za koje neko non stop zove i pita, a došao je pre pet meseci i pokazao ozbiljan kvalitet, ima dece, kreće i par omladinaca na pripreme, videćete sve na pripremama. Da ne govorim unapred, stručni štab i sektor su izabrali igrače i igraće na pripremnim utakmicama, neko će ostati u prvom timu.

Video: Vazura o pojačanjima, odlascima i problemima sa SD Partizan: Nismo u mogućnosti da obaramo rekorde

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA