Pike stvara sportsku revoluciju: Osmislio novu igru, mešavina vaterpola, fudbala, hokeja, a ima i "Enigmu 69"

Ovo bi i te kako moglo da zaživi uz adekvatnu finansijsku stranu od strane bivšeg fudbalera

  • 0
Đerar Pike Foto: Profimedia/Pau BARRENA/AFP

Đerar Pike je u novembru otišao u fudbalsku penziju, ali to nije nužno značilo da će se on povući iz ovog sporta, pošto je osmislio sasvim novi sport. Fudbal ali po sasvim drugačijim pravilima i na drugačijem terenu zajedno sa Ibaijem Ljanoetom.

Njih dvojica su već imali svoju "ludu ideju" kada su organizovali Svetsko prvenstvo u sportu u kom se ne dozvoljava balonu da padne na zemlju, što je pratilo više od 500.000 ljudi, a to je samo dalo vetar u leđa da se osnuje i "Liga kraljeva" (Kings League).

Ovo takmičenje u svom sistemu ima 12 klubova, gde svaka ekipa ima svog "kapitena" u vidu profesionalnog fudbalera, da li aktivnog ili penzionisanog. Pa su tako u prvom meču mogli da se vide Havijer Ernandez poznat i kao "Čičarito", ali i Đoan Kapdevila, levi bek koji je sa Španijom osvojio Svetsko prvenstvo. Prvog dana su se pridlužili i Džonatan Sorijano, kao i tajanstveni "Enigma".

Naime, Enigma je fudbaler iz La Lige, kome klub i agent nisu dozvolili da se pojavi u ovom takmičenju, ali je on to ipak uradio tako što je stavio masku na lice i odlučio da dođe, zbog čega se pobunio i Havijer Tebas direktor najjače lige u Španiji, nazvavši sve ovo jednim cirkusom.

"Liga kraljeva" ima i svoja pravila, igra se sa šest fudbalera i golmanom, a teren je nešto između fudbalskog i onog za futsal. Ne postoji ograničen broj izmena, dok se VAR koristi na zahtev druge ekipe i imaju mogućnost da to urade jednom po utakmici, a ako bi bili u pravu - usledila bi prilika za novi VAR.

Ono što se još razlikuje od uobičajenog fudbala jeste i način na koji se izvodi "centar", odnosno, ovde je poprimljen sistem iz vaterpola, gde igrači trče ka centru i osvajaju loptu, dok im je "hokej" podario pravilo vezano za penale, gde igrači u penal seriji uzimaju loptu, s kojom idu od centra i pokušavaju da savladaju golmana u situaciji jedan na jedan.

Naravno, tu se nalaze i "džoker" kartice, poput one da ekipa startuje penalom na početku utakmice, da neko zaradi isključenje, da se gol u narednom minutu računa duplo...

Pike i Ljanoeta su spojiili sport i igru, kako bi zainteresovali decu. Ogroman broj ljudi je već gledao "otvaranje" svega, dok se očekuje i ekspanzija u narednom periodu.

Video: Nole, umeš li ovo sa reketom? Pike izazvao Đokovića da izvede trik sa toalet papirom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA