Veliki Mitrovićev intervju: "Za mene su golovi kao droga, ovo mi je bio jedan od najtežih perioda u karijeri"

Jedan od najboljih srpskih fudbalera razgovarao je za eminentni "Atletik"

  • 0
Aleksandar Mitrović Foto: AP/Tanjug

Nebrojeno mnogo puta nas je tokom 2022. godine napadač Fulama i reprezentacije Srbije, Aleksandar Mitrović obradovao i nabacio osmeh na lice svojim golovima i proslavama.

Odveo nas je godinu dana ranije i na Mundijal, gde se nažalost, nismo baš najbolje proveli, a sa Fulamom se vratio u Premijer ligu i ispisao stranice istorije. Zapravo, i dalje ih piše.

To je bio razlog za opširan intervju koji je dao eminentnom i dobro poznatom listu "Atletik" u kojem je za početak naglasio koji je to bio najteži period u njegovoj karijeri, misleći na vreme kada je Skot Parker bio trener Fulama.

- Neću da vas lažem, bio je to zaista težak period za mene. Osetio sam u momentu kao da nisam poželjan u timu. Poštujem takve stvari, jer svaki trener ima drugačiji način da shvati fudbal. U tom periodu sam promašio i penal za Srbiju protiv Škotske , a zbog toga nismo otišli na Evropsko prvenstvo. Bilo mi je baš teško. Međutim, verovao sam u sebe, znao sam svoje kvalitete i da će moje vreme doći ako nastavim da radim.

Kaže da je bio blizu da napusti Fulam i da bi to verovatno i uradio da nije bilo sina vlasnika kluba, Tonija Kana, koji ga je pozvao na razgovor i ubedio u suprotno.

- U tom periodu sam baš bio razočaran, jer nisam mnogo igrao, pošto me trener nije ubacivao, a želeo sam nešto novo. Fizički sam se osećao dobro, hteo sam da budem na terenu i tražio sam novi izazov. Onda me je Toni pozvao i pokazao mi ljubav i poštovanje. Razgovarali smo oko 45 minuta, i tada sam shvatio da je za mene on više od vlasnika kluba. On je moj prijatelj i jedan od najboljih ljudi koje sam upoznao u svetu fudbala. Svi u Fulamu znamo da je tu za nas.

Aleksandar Mitrović Foto: Tanjug/AP

Dodaje da mu je objasnio da će promene biti duboke i opsežne, što se Mitroviću dopalo, a ostatak možemo da kažemo da je istorija. Na mesto trenera došao je Marko Silva i sve se promenilo. Oborio je rekord Čempionšipa po broju postignutih golova.

- Počeo je da mi priča o planovima za klub, ne samo za tu sezonu, već i za one naredne. Objasnio mi je da me želi u timu, da sam važan igrač i da sam ja jedan od razloga što se priključio klubu i da ću dati 20 golova za njega. Naravno, svaki igrač želi da oseti da mu trener veruje. Silva me je podsetio na kvalitete koje imam, dao mi je malo i slobode, znao sam da mi veruje. Kada osetite to poverenje od strane trenera, onda ste spremni da date sve za njega.

Sada je i mentalitet mnogo drugačiji - Fulam veruje da pripada Premijer ligi.

- Najbolja stvar koja mi se desila je promena trenera. On je promenio naš način razmišljanja, doneo nešto novo, nešto što nam je nedostajalo i to je razlog zbog kog izgledamo mnogo bolje nego prethodnih godina. Zbog njega osećamo da pripadamo Premijer ligi, doneo je taj mentalitet, veruje da se dešava nešto pozitivno. Ne gledamo na to ko nam je protivnik, razmišljamo pozitivno, ne prilagođavamo se rivalu i to je novi stav koji guramo. Znam da je bio samo jedan meč u kom nismo na pravi način parirali protivniku.

Imao je Mitrović zanimljivu opasku koja se tiče postignutih golova.

- Za mene su golovi kao droga, što ih više dajem, to ih više želim, obožavam da tresem mreže. Volim taj osećaj kad postigneš gol, tu strast, to je nešto što samo golgeter zna.

Rekorde ne juri. Aleksandar želi da ostane onaj stari, dobri momak sa fudbalskih terena koji neće nikome da se dokazuje.

- Ne osećam potrebu da se bilo kome dokazujem. Uvek sam znao da imam sposobnost da postižem golove u Premijer ligi ili u bilo kojoj drugoj ligi na svetu. Dok god sam zdrav i spreman mogu da pravim probleme bilo kom defanzivcu na planeti. Nisam osoba koja juri rekorde, ja sam osoba koja juri golove - dodao je Mitrović.

Video: Kostićev i Mitrovićev brat zajedno krenuli na utakmicu: Spremni su za okršaj

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA