Saznajemo: Zvezdi stiže ozbiljan novac od transfera karijere srpskog reprezentativca

Crveno-beli će dobiti 10 odsto ukupnog profita Verone

  • 11
Ivan Ilić Foto: MN Press

Crvena zvezda bi u ovom prelaznom roku mogla da dobije značajnu finansijsku injekciju, iako nije prodala igrača tokom januara.

Naime, kako saznajemo, crveno-beli će zaraditi značajan novac zbog dobrog ugovaranja transfera Ivana Ilića, kod koga su imali 10 odsto od profita kada ga Verona bude prodala.

To se sada i desilo, pošto je Verona prihvatila ponudu od 15 miliona evra od Olimpika iz Marselja. To je duplo više nego što je Verona platila Mančester Sitiju kada ga je otkupila za 7,5 miliona evra.

Dakle, čist profit Verone je 7,5 miliona evra, a može da bude i veći u zavisnosti od klauzula i dodatnih bonusa, što znači da će u kasu u Ljutice Bogdana 1A stići iznenadna finansijska injekcija u iznosu od 750.000 evra, što nije zanemarljivo, naročito kada se odluči da se ekipa drži na okupu i ne prodaju nosioci ekipe.

Podsetimo, Ivan Ilić je još sa 16 godina prodat Mančester Sitiju "u paketu" sa bratom Lukom Ilićem za 5,5 miliona evra. Kasnije ga je Siti slao na pozajmice u Zemun, NAK Bredu i Veronu, koja ga je kasnije i otkupila, a sada će ga prodati za duplo veći novac u slavni francuski klub, kojem će se pridružiti od leta.

Video: Potpuni preokret Zvezde protiv Dinama: Ivanić pogodio za 3:2 i novi trijumf na pripremama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Дража

    23. januar 2023 | 15:10

    10% од 15 милиона није 750 хиљада, него 1.5 милиона...

  • Dr mr

    23. januar 2023 | 19:58

    Jel to onaj decacic,na koga se Zex Pantic vecito pozivao..kako ga Zvezda nije prodala za 5 milki..vec satro drzava dala..a on nije vredan ni deseti deo E moj Zeljko..veze nemas ti

  • Vanja

    23. januar 2023 | 15:23

    Znaci nije potrebno zavrsavati fakultet ako znate da baratate loptom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA