Ovo možda niste znali: U Zvezdinoj filijali postoji još jedan Borjan, još jedan Rodić i još jedan Motika

Nikola, Luka i Nikola u Grafičaru žele da izgrade svoj put

  • 1
borjan rodić Foto: MN Press

Iz Omladinske škole Crvene zvezde iznikli su brojni talenti prethodnih godina, istina većinu nije "ogrejalo sunce" u prvom timu, neki do njega nisu ni došli, pa su sreću tražili na nekim drugim mestima, no i dalje omladinska škola, kao i razvojni tim crveno-belih rade punom parom i stvaraju igrače koji jednog dana možda mogu biti od veće koristi i seniorima.

A da li ste znali da upravo u razvojnom klubu Zvezde Grafičaru, u omladinskom pogonu, igraju fudbaleri dobro poznatih prezimena, još jedan Borjan, još jedan Rodić i još jedan Motika. Možda baš neko od ove trojice u bliskoj budućnosti bude uspešan kao što su i njihova braća, daleko poznatiji, dva Milana i Nemanja - fudbaleri Crvene zvezde.

Reč je rođenoj braći Milana Borjana, Milana Rodića i Nemanje Motike - Nikoli, Luki i Nikoli.

Takođe, kao i starija braća koja igraju u istom klubu, i mlađa trojka zajednički polako stasava nedaleko od Marakane, na Topčideru, gde se ušuškao stadion iz godine u godinu sve moderniji stadion ljubičastih.

Lider Zvezde, kapiten i jedan od najzaslužnijih igrača za velike uspehe kluba psolednjih godina Milan Borjan, ima naslednika među stativama. Njegov mlađi brat Nikola (19), takođe odlučio da ide njegovim putem.

Karijeru je počeo u Kanadi, u timovima Hamilton Srbija i Akademiji BSC, gde je i shvatio da želi da bude golman. Među crveno-bele je došao 2018. godine, i to na probu. Dobro se pokazao, i iz Omladinske škole crveno-belih, želeli su da ga zadrže.

Momak rođen 2004. godine trenutno brani za omladinsku selekciju Grafičara, iako ne krije da bi u crveno-belom dresu voleo da zaigra u Ligi šampiona.

Omladinci Grafičara Foto: FK Crvena zvezda

U avgustu prošle godine, među crveno-bele je stigao rođeni brat Milana Rodića - Luka (19).

Kao i brat, i Luka se nešto bolje snalazi u defanzivi, te ne čudi što nastupa na poziciji štopera. Pred Lukom su godine dokazivanja i težnje da dostigne uspeh rođenog brata koji je već dugi niz godina nezamenjiva karika u ekipi šampiona Srbije.

Omladinci Grafičara Foto: FK Crvena zvezda

Sa Borjanom juniorom i Rodićem mlađim, u ekipi igra i rođeni brat Nemanje Motike, Nikola (19).

U klub je stigao zajedno za bratom, ali se zadržao u mlađim kategorijama, tačnije u Grafičaru, dok će Nemanja do kraja sezone nastupati za tim Austrije Luštenau, što je dasan i zvanično potvrđeno.

Nikola je zabeležio i nastupe u omladinskoj selekciji Srbije.

Iako mu je brat ofanzivno orijentisan, Nikola je njegova sušta suprotnost kada je reč o poziciji na terenu. Igra u defanzivi, tačnije na mestu štopera.

nikola motika Foto: MN Press

Omladinci Grafičara trenutno zauzimaju 11. mesto na tabeli Omladinske lige Srbije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca LJotic

    3. februar 2023 | 20:10

    Odlicno ovi sadasnji imaju svoje buduce naslednike kad budu otisli iz Crvene Zvezde ili kad budu zavrsili svoje karijere u Crvenoj Zvezdi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA