Džaba im novci, Fulamovi "sinovci" su žilavi: Čelsi se ispromašivao, Mitrović srećniji ishodom derbija Londona

Odoleli su Kotidžersi na "Stamford Bridžu" i nastavljaju da se nadaju mestu u Evropi

  • 0
FK Čelsi - FK Fulam Foto: Tanjug / AP

Nastavlja Fulam da ređa sjajne rezultate u Premijer ligi. U malom londonskom derbiju koji je otvorio 22. kolo tamošnjeg prvenstva, nismo videli golove zbog kojih bismo skakali sa stolica, niti se Aleksandar Mitrović upisao u strelce, ali su Kotidžersi zaustavili Čelsi na "Stamford Bridžu" i tako dodatno produbili njihovu krizu - 0:0.

Iako su potrošili rekordnu sumu novca u prelaznom roku, te iako je većina tih igrača bila na terenu večeras protiv Fulama, Čelsi je opet ličio prilično neorganizovano. Fulam sa druge strane takođe nije davao mnogo šta što bi doprinelo da postignu gol, ali je opet jasno da su gosti došli u goste barem po jedan bod.

I do njega su i stigli. A na drugoj strani bili su i Benoa Badijašil, Enco Fernandez, Mihajlo Mudrik... Ušao je i David Fofana, kao i Noni Madueke. Nije vredelo, Čelsi jednostavno nije mogao da postigne gol.

Ruku na srce, uspeli su da ograniče i Aleksandra Mitrovića na drugoj strani, pa je Srbin na kraju i izašao na početku nadoknade vremena kako bi se ukrao koji sekund. Jedina šansa vredna ozbiljnijeg pomena bila je ona iz nadoknade vremena prvog dela kada je Kai Haverc pogodio levu stativu.

Stanje na tabeli je sada tako da Fulam ima 32 boda iz 22 utakmice na šestom mestu, dok je Čelsi na devetoj poziciji sa 30 bodova iz 21 utakmice. Problem sa Kotidžersima je taj što vrlo lako mogu da ih preskoče i Brajton koji ima bod manje i tri meča manje, Brentford sa dva boda manje i dva meča manje, ali i Plavci i Liverpul koji imaju tri boda manje i tri susreta manje.

Standings provided by Sofascore

Video: Novi fudbaler Partizana odradio prvi trening

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA