≫ 

"Pravi napadač bi verovatno iskoristio šanse...": Trener Napretka hvalio Partizan, pa otkrio razloge poraza

Dušan Đorđević je istakao i da je fudbal previše surov prema njegovoj ekipi ove sezone

  • 1
Dušan Đorđević, FK Napredak, FK Partizan Foto: Telegraf

Napredak je na svom terenu dočekao Partizan, međutim, Kruševljani su pretrpeli poraz minimalnim rezultatom (1:0), iako su imali inicijativu u određenom delu meča. Sam teren je bio zaleđen, težak za igru, pa je tako i trener domaće ekipe istakao da ne može biti gord prema igračima.

Dušan Đorđević, strateg ekipe Napretka, istakao je posle meča da je utakmica bila teška, po veoma nehumanim uslovima, a takođe je istakao i da su u jednom momentu uspeli da "potisnu Partizan".

- Utakmica je bila odigrana u izuzetno teškim uslovima, to je i kolega Petrić rekao, nemam šta da zamerim apsolutno ni za pedalj borbe na terenu, mi smo danas bili ravnopravan konkurent, uspeli smo i u prvom poluvremenu uz vetar i agresiju da čak potisnemo Partizan, kvalitet Partizana je takav da su imali jednu priliku iskoristili, bio je jedan šut precizan, taj udarac je odlučio pobednika. Mi smo sve učinili da ostanemo neporaženi, da probamo da pobedimo, ali ovakav odnos, ovakva igra, želja, ambicija je nešto što mora da hrabri, e sad da li će se ponavljati ili ne, ako se nastavi, onda ćemo imati neku ekipu kakvu bih ja želeo da vidim.

Napredak je imao svoje prilike, međutim, izostanak klasičnog napadača je očigledno i presudio pobednika. Nije mogao Đorđević da računa na Bojana Matića, pa je njegovu poziciju pokrio Nebojša Bastajić, koji je po vokaciji krilo.

- Pa jeste, da li bi neki igrač koji je izostajao bio bolji u realizaciji. Ali da, on je klasičan napadač, imali smo nesreće da su neke glave pukle, imali smo nesreću da je Šarić dobio ozbiljan udarac u nos, da li može da nastavi, izrazio je želju da nastavi, bilo bi idealno da sam imao neko rešenje na toj poziciji, probali smo da nađemo druga rešenja, da i dalje probamo da napadnemo Partizan ne bi li izjednačili, ali nismo uspeli. Delimično mogu da odgovorim, verujem da bi pravi napadač u tim momentima iskoristio šansu.

Na kraju, Đorđević je istakao i da je fudbal prečesto bio surov prema njegovoj ekipi.

- Iskustvo me uči da pogotovo protiv jakih ekipa, da malo slabije ekipe uspevaju da naprave dominacije, ali svako opuštanje u toj lepoj igri može da košta, ja sam rekao da ovi igrači koliko god lepo igraju vode računa o igri iza lopte jer je Partizan tu paklen, pogotovo sa distribucijom Natha i brzinom krilnih igrača, ali eto, jedna situacija takva, možda i doza sreće da ta lopta zakači Kerkeza da ode baš u malu mrežu. Fudbal zna da bude surov, nažalost, često je surov prema Napretku.

Video: Odličan gol Partizana protiv Napretka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA