≫ 

Malo Rajković, malo Alba, Gavi i Rafinja i pobeže Barsa Realu: Miriše na titulu u Kataloniji!

Srpski golman odbranom penala sprečio Real da ostane u trci sa Barsom, Katalonci obavili drugi deo posla i pobegli Madriđanima

  • 1
barselona Foto: MN Press

Današnji dan, ovo 20. kolo Primere možda se ispostavi kao prelomno u šampionskoj trci u Španiji. Real je izgubio tako što je Predrag Rajković odbranio penal i sačuvao vođstvo Majorke, da bi nekoliko sati kasnije lider Barselona iskoristila novi kiks prvog pratioca i pobedom nad Seviljom od 3:0 pobegla najvećem rivalu i aktuelnom prvaku osam bodova.

Da li je ovo i kraj šampionske trke?

U martu slede čak tri duela Madriđana i Katalonaca, dva u okviru Kupa Krlaja i taj prvenstveni koji bi definitivno mogao da bude ključan za oba tima, mada će Realu biti potrebno mnogo više od obaveznog trijumfa nad Barsom.

Do pobede nad Seviljom Ćavijev tim je došao golovima u drugom poluvremenu.

Terensku nadmoć Katalonci su prvi put materijalizovali preko Đordija Albe koji je u stilu najboljih finišera pokupio loptu u kaznenom prostoru i smestio je iza leđa jednog od najzapaženijih učesnika minulog Mundijala, Marokanca Bonoa.

Sve je posle bilo lakše kada je probijen zid Andalužana.

Gavi je u 70. minutu duplirao vođstvo i tada jesvima na stadionu bilo jasno da pobeda ne može izmaći domaćem timu, a tačku na prijatno veče i na krjau ubedljivu pobedu stavio je Rafinja u 79. minutu.

Barseloni se sada kao nikad ove sezone otvorio širom put ka tituli i povratku na tron španskog fudbala. Ikona kluba i lider tokom najvećih uspeha tokom igračke karijere, sada trener Ćavi, očito da izrasta u vrhunskog stručnjaka i primenjuje ono što je dobro izučio još dok je bio u kopačkama.

Standings provided by Sofascore

Video: Dao gol za pobedu protiv bivšeg kluba, pa odbio da se raduje: Novi Pazar bolji od TSC-a

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA