≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

PR turskog kluba demantuje medije: "Atsu još pod ruševinama! Ne možemo da dopremo do njega, čekamo pomoć"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vesti se menjaju iz minuta u minut

  • 0
Kristijan Atsu, Aleksandar Mitrović Foto: TGSPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Tursku i Siriju su jutros pogodila dva razorna zemljotresa jačina 7,8 i 7,7 stepeni po Rihteru, a posle vesti tamošnjih medija da je golman Malatije Ahmet Ejup nestao pod ruševinama, pojavila se vest i da je nekadašnji reprezentativac Gane Kristijan Atsu zarobljen ispod istih, a posle nekoliko sati i da je spasen, što se, barem za sada, ispostavilo kao netačno. 

Naime, britanski i portuagalski mediji preneli su vest o spasavanju fudbalera, ali se potom oglasio turski DHA koji prenosi izjavu menadžera Hataja Mustafe Ozata po kojima ova informacija nije tačna.

- Kristijan Atsu i naš sportski direktor Taner Savut su, nažalost, i dalje pod ruševinama. Portugalski mediji su preneli vesti o Kristijanu Atsuu, ali ne možemo da dopremo do njega. Ne možemo da dođemo ni do koga. Ne možemo da dođemo do te oblasti. To je najteže mesto do kog treba doći. Ako se probijemo, svet će biti naš svakako. Čekamo pomoć. Svima je potrebna pomoć u zoni zemljotresa, ali velika je potreba da se pomogne Hataju. Nema mesta gde je ćebad dopremljena, nema mesta gde je supa dopremljena, ništa. Koliko je vremena prošlo od kako se dogodio zemljotres?  - zaključio je on.

Da podsetimo, Atsu, je ove sezone stigao u Hataju, a na tri utakmice je postigao jedan gol. Atsua je 2013. kupio Čelsi iz portugalskog Rio Avea, međutim veći deo vremena je proveo na pozajmicama u Njukaslu i Evertonu. Igrao je i za Boremut i Malagu, a od jula prošle godine je u Turskoj.

Zemljotres u Turskoj desio se rano jutros i smatra se da je preko 1.500 ljudi izgubilo život, računajući i susednu Siriju. Bio je 7,8 stepeni na Rihterovoj skali i teško je pogodio Kahramanmaras, gde se nalazi sedište Hataje.

Atsu je član reprezentacije Gane bio od 20212. godine, igrao je na Svetskom prvenstvu u Brazilu, a zvuči prosto neverovatno da je u nedelju veče u 97. minutu dao gol za trijumf Hataje nad Kasimpašom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA