≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Preminuo Ćiro Blažević

Vreme čitanja: oko 2 min.

I to dan pre 88. rođendana

  • 23
Ćiro Blažević Foto: Marko Jovanović

Legendarni hrvatski trener Miroslav Ćiro Blažević preminuo je dan pre 88. rođendana, javljaju tamošnji mediji!

Blažević je već godinama vodio borbu sa rakom prostate koji se proširio, te je ovu životnu bitku, koju je dugo vodio, na kraju izgubio.

Koliko je u poslednje vreme bio loše govori i nedavna izjava za "Večernji list" kada ga je novinar pozvao napolje na kafu.

- Žao mi je, sine, više ne izlazim napolje. Jedino još idem na infuziju. Braco me vodi, a ja se brzo umaram. Moram da se odmorim svakih pet metara. Vama je samo do za*ebancije, a ja se borim iako znam da nemam nikakve šanse. Nisam siguran da ću dočekati 9. ili 10. februar. Drago mi je da mislite na mene, sve vas ljubim - poručio je Blažević.

Ćiro Blažević Foto: Marko Jovanović

Naime, 9. ili 10. februara legendarni Trener svih trenera bi trebao da proslavi rođendan, službeno je u dokumentima upisan 10. februar, ali je Ćiro nekoliko puta objasnio kako se njegov otac Mato malo više zadržao u kafani pa ga je kod matičara upisao dan kasnije.

Blažević je u izboru "Večernjeg lista" proglašen "Trenerom veka", a najviše će ga pamtiti po time što je Dinamu 1982.godine, nakon 24 godine posta, doneo titulu prvaka Jugoslavije. Takođe, 1998. je vodio Hrvatsku do trećeg mesta na SP u Francuskoj.

Takođe, godinama unazad ga je pratila priča da je "promašio" kada je u pitanju Robert Prosinečki i da ga je besplatno servirao Crvenoj zvezdi.

Miroslav Ćiro Blažević Foto: MN Press

- Novinari su pisali da sam budala, kako nisam video takav talenat. Naravno da sam ga video. Igrali smo prvenstvenu utakmicu sa Željezničarom u Zagrebu, a pre smo potpisali ugovor sa Prosinečkim. Zaigrao je, dao gol i bio sam miran. A sad ću otkriti što nikad nikome nisam rekao, žao mi je što je lošeg zdravlja kao i ja, ali vreme je da ljudi nakon 34 godine saznaju istinu. Ante Pavlović poništio je taj ugovor s obrazloženjem da nije potpisan u prostorijama Saveza. Kako ćete na ulici potpisati, rekao je. Iskreno, nisam znao za to. I tako je Prosinečkog odveo u Crvenu zvezdu - rekao je Ćiro i dodao:

- To je istina, sve drugo su laži. Prosinečki i ja se ljubimo, grlimo i volimo svaki put kad se vidimo, samo čekam kad će progovoriti tu istinu. Dosta mi je priča da je Ćiro darovao Zvezdi Prosinečkog. Nije tačno. Prosinečki je bio dete, njega je vodio otac u kompaniji s Pavlovićem koji je imao relacije u Zvezdi, bio je glavni sekretar NSJ-u i obećao im je da će sve srediti. Iza mojih leđa. Bio sam previše administrativno naivan, nisam znao da je u stanju poništiti što sam potpisao.

Video: Ćiro Blažević: Cvele i Džaja su mi rekli Ne može, bre, Hrvat da vodi Zvezdu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA