≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Partizanova emotivna poruka za Ćira Blaževića: "Opraštamo se od legende..."

Vreme čitanja: oko 1 min.

Crno-beli uputili poslednji pozdrav čuvenom hrvatskom treneru

  • 3
Miroslav Ćiro Blažević Foto: MN/Press/N.Paraušić

Fudbalski klub Partizan oprostio se od bivšeg hrvatskog fudbalera i trenera Miroslava Ćire Blaževića, koji je preminuo u 88. godini života.

- Uz duboko poštovanje za rad i postignute uspehe u karijeri, FK Partizan se oprašta od legendarnog Miroslava Ćira Blaževića. Porodici i prijateljima upućujemo iskreno saučešće - navodi se na zvaničnom Tviter nalogu Partizana.

Blažević je preminuo jutros nakon duge i teške bolesti, a tokom trenerske karijere najveće uspehe ostvario je sa Dinamom iz Zagreba (prvak Jugoslavije 1982. godine) i sa reprezentacijom Hrvatske (bronza na Svetskom prvenstvu 1998.).

On je u karijeri, između ostalih, vodio Sion, Dinamo, Rijeku, Grashopers, Prištinu, Nant, PAOK, Osijek, Muru, Varteks, Hajduk, Ksamaks, Zagreb, Šangaj Šenhua, a poslednji klupski angažman imao je u Zadru 2015. godine. Vodio je i reprezentacije Hrvatske, Irana, BiH i selekcije Kine do 23 godine.

Video: Kustić: Teško je prihvatiti da neće biti više sa nama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Darko Alcatraz

    8. februar 2023 | 14:10

    Tako to radi klub Svetskih razmera,secam se utakmice Partizan Dinamo (Z)2:2 za titulu bio sam klinac i posle prvog poluvremena plakao kod Rez.0:2 za Dinamo.Drugo poluvreme za istoriju i udzbenike Trifunovic i Beogradski Dzems Din (Mance) i titula je vracena iz Maksimira u Humsku ,a Cira posle utakmice izjavljuje moji igraci su se uplasili i u…..i . Legendo pocivaj u miru saucesce porodici JEDAN je Cira Blazevic.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA