≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Za ovoliko je PSŽ ostao bez gola protiv Bajerna: VAR vidi sve i to nekad mnogo nervira ljubitelje fudbala

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tehnički je ofo nedozvoljena pozicija, ali...

  • 9
ponisten gol Foto: twitter/BBC

Fudbaleri Bajerna pobedili su Pari Sen Žermen u prvom meču osmine finala Lige šampiona 1:0 i došli do dragocene prednosti pred revanš u Minhenu. Bavarci su dobrim delom meča dominirali, ali su i klecali u poslednjih desetak minuta pod pritiskom trija Mesi-Embape-Nejmar kada su i primili gol.

Radost je kratko trajala, jer je gol poništen.

VAR je video najminimalniju nedozvoljenu poziciju krila domaćih Nuna Mendeša čija je asistencija ka Embapeu koji sekund kasnije donela rezultatsko poravnjanje. Sudija nije imao kud kada je pozvan da proveri položaj Mendeša u odnosu na defanzivca Bajerna. Golim okom viđeno, bili su u liniji.

Ali precizno povlačenje linija i oko kamere potvrdili su da je deo kolena i čela bilo isturenije u tom trenutku naspram pozicije rivala. Tehnički ovo jeste ofsajd, ali ponovo će se ljubiteljima fudbala dizati kosa na glavi zbog ovakvih poništavanja igre i golova.

Pogledajte koliko je to bila nezahvalna situacija za procenu.

Da nevolja bude veća po domaće, koji minut kasnije imali su ogromnu šansu da izjednače ponovo posle prodora Mendeša koji je servirao loptu Mesiju, a ovaj, iako je dobro ciljao, pogodio defanzivca Bavaraca od koga se lopta odbila preko gola.

Proteklog vikenda svedočili smo krajnje spornim i kontroverznim situacijama u Italiji i Engleskoj, posebno na Ostrvu, gde su na dva meča viđene diletantske greške arbitara i presude na štetu Arsenala na jednoj, i Kristal palasa na drugoj utakmici.

Na meču Serije A između Juventusa i Firoentine Dušanu Vlahoviću je poništen gol zbog gotovo identične situacije kao sa večerašnjeg duela u Parizu. Srbin je bio milimetrima u ofsajdu, kao i igrač gostiju Ranijeri u situaciju koja je prethodila pogoku Viole - takođe poništenom.

Video: Doktorski evrogol Docića u 96. minutu za pobedu Čuke: S ivice šesnaesterca od stative!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • uporno gresite

    14. februar 2023 | 23:15

    pari san (nije sen, sen je reka) zerman (nije zermen)

  • Milan

    15. februar 2023 | 08:13

    Ukidajte ovu glupost fudbal je postao video igrica

  • Igor Obrenovac

    15. februar 2023 | 01:18

    Jel oćete pošteno ili hoćete Maja Vujoviċa, Glodjovića i rumenog Djokića? Stvarno ne razumem ovo lobiranje protiv Vara. To je onaj advokat Čeferin prepametni izjavio da se uvede tolerancija kod nekih Var situacija. Šta? Da se toleriše ofsajd od 10 cm, a kad bude 11cm onda opet neko kaže e vidi za centimetar ofsajd. Ne razumem vas uopšte. Pošteno u stotu pa kako kome, meni je to draže nego kad je Bajern dao Fiorentini pre desetak godina gol i ofsajda od dva metra.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA