Vreme čitanja: oko 1 min.

"Tata, bila je privilegija biti tvoj sin": Emotivan ispraćaj Blaževića na večni počinak

Vreme čitanja: oko 1 min.

Odlazak "trenera svih terena"

  • 1
Komemoracija Foto: Tanjug/HINA/ LANA SLIVAR DOMINIĆ

Uz veliki aplauz završena je komemoracija Miroslavu Ćiru Blaževiću, a njegov koji se takođe zove Miroslav, rekao mu je da mu je bila privilegija odrastati uz takvog oca.

- Ovde smo da slavimo njegov život. Bio je prekrasan, ostvario je svoje snove. Ostvario je naše snove. Tata, meni je bila privilegija biti tvoj sin i uz tvoju karijeru biti uz tebe, te upoznati sve ove divne ljude. Sve lepo što si nam uspeo dočarati i doneti - rekao je Blaževićev sin.

Na komemoraciji je bio i hrvatski državni vrh, premijer Andrej Plenković, predsjednik Zoran Milanović i predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

- U svojem odlasku uspeo je u onome što je radio celi život - ujedinio je Hrvatsku. Društveni značaj dva najveća njegova uspeha veći je od samog sportskog. Ćiro je znao živeti i voleo je ljude - rekao je u svom govoru predsednik Hrvatskog fudbalskog saveza Marijan Kustić.

Prisutan je bio i slavni hrvatski fudbaler i bivši selektor Igor Štimac.

- Naš prvi susret, Španija '94. Ćiro je imenovan za selektora. Mene prati iščekivanje, kakav će biti taj susret. Dolazim u hotel u Valensiji i nalećem na njega. On s toplim osmehom kaže: "Dobro došao, sine", a onda stisak ruke postaje jači te mi je rekao gotovo tepajući: "Ili ćeš biti moj pozitivan lider ili te neće biti!". Deset sekundi mu je trebalo da me potpuno osvoji i da me ima u potpunosti - kazao je Štimac.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    15. februar 2023 | 13:03

    Takav se čovek nikad više neće roditi kod Hrvata jer je bio ljudina i voleo Srbe.RIP!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA