≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Šta će biti sa Piksijem nakon izbora za predsednika FSS?

Vreme čitanja: oko 3 min.

I sa Vidićem i sa Džajićem je imao razmirice, ali to ne bi trebalo (a ni smelo) da bude bilo kakav kamen spoticanja

  • 33
Sudbina Piksija, Vidic vs Dzajic, FSS Ilustracija: Telegraf/FK Crvena zvezda/MN Press/SilverHub / Shutterstock Editorial / Profimedia

Dragan Stojković Piksi je svoju selektorsku buru preživeo neposredno nakon Svetskog prvenstva u Kataru, kada je bilo priče da bi mogao da postane bivši! Na kraju nije, a već dan po dolasku iz Dohe održao je konferenciju za medije na kojoj je poručio da Orlovi "svim silama" napadaju odlazak na Evropsko prvenstvo posle 24 godine!

Hteo to ili ne, Stojković se u međuvremenu našao u novoj buri - samo što ona ovoga puta nije direktno povezana s njim. Ipak, ta dramatična trka za predsednika FSS, i te kako bi mogla da utiče i na njega.

Razlog je taj što će dvojica kandidata za predsedničku funkciju biti Dragan Džajić (već se kandidovao) i Nemanja Vidić od kog se tek očekuje da zvanično podnese kandidaturu - dva čoveka s kojima Stojković i nije baš u najboljim odnosima.

Fudbal Svetsko prvenstvo SP Katar Srbija - Švajcarska Dragan Stojković Piksi Foto: MN Press

Što se tiče Džajića, poznato je da je Stojković svojevremeno "udario" na treću Zvezdinu zvezdu, a sve nakon stanja koje je bilo na Marakani u vremenu kad su obojica, naravno jedan posle drugog, bili predsednici najtrofejnijeg srpskog kluba.

Opet, pitanje je koliko bi mu to Džajić sada i zamerio. Pogotovo što su obojica legende crveno-belih. Međutim, određena vrsta problema kada je u pitanju Stojković mogla bi da bude to što je Džajić trenutno počasni predsednik Zvezde, delegat tog kluba, a Piksi s druge strane nema nikakav odnos sa srpskim šampionom. Podsetimo, nije Stojković ni po ukusu Delija.

Kada je u pitanju Vidić, ni tu Stojković verovatno ne bi imao prijatelja na čelu Saveza. Taj "momenat" je malo poznat javnosti, a glasi: "Stojković i Vidić zbog ličnih razmirica ne razgovaraju skoro 20 godina."

Nemanja Vidić, Marko Pantelić Foto: MN Press

Piksi, opet, ima podršku javnosti i fudbalera, kao i ugovor do kraja EP 2024. godine, tako da bi dolazak bilo koga od pomenutih kandidata mogao da utiče na njegov posao.

Ono što je svakako činjenica jeste to da je Stojković"sa obe ruke" bio za to da predsednik FSS bude Nenad Bjeković. Malo je i falilo, ali se u danu izbora, neposredno pred odlazak na Mundijal, sve okrenulo za 180 stepeni. Nema sumnje da je i to uticalo na Stojkvoića koji je, doduše nezvanično, brinuo o FSS i van selektorskih ingerencija.

Upravo o tome je govorio i delegat Fudbalskog saveza regiona Zapadne Srbije Rasim Ljajić.

Piksi Dragan Stojković Foto: MN Press

- Mislim da je najvažnije da se ova agonija sa izborima u FSS prekine! Druga stvar, isto tako bitna jeste da dobijemo rukovodstvo Saveza. Da konačno, više u jednoj ličnosti ne bude i selektor i neformalni predsednik FSS, jer smo to imali dosad. Ne postoji nijedan Savez koji je imao sličnu ili istu kombinaciju - rekao je za "Kurir" Ljajić koji je javno podržao Džajića.

Na kraju, ne bi bilo iznenađenje da, u slučaju da Džajić pobedi, spona između njega i Piksija bude upravo Bjeković koji figurira za mesto jednog od potpredsednika FSS - kao član tima treće Zvezdine zvezde.

Ukoliko svako bude radio svoj posao, ono za šta je plaćen, nikakvih problema ne bi trebalo da bude. Uostalom, pričalo se i da Pavle Vujisić i Miodrag Petrović Čkalja privatno nisu bili u sjajnim odnosima, a zajedno su napravili Kamiondžije, jednu od najvećih jugoslovenskih serija ikada.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tale

    22. februar 2023 | 14:39

    Najbolje rešenje je Terzi i Vucelic za selektora zajedno jer su upropastili Crvenu Zvezdu i Partizan..

  • ja sam ja

    22. februar 2023 | 14:53

    Pa ako dzajic pobedi onda definitivno treba da propadne i da ne igramo na ep i sp narednih 20 godina. Suker koji nije imao nikakve veze kako voditi savez, stvorio je respektabilnu reprezentaciju, viceprvaci sveta, pa izbacivanje brazila u nokaut fazi. Svake godine igraju grupnu i nokaut fazu ep ili sp, a mi svake prestupne udjemo u grupnu fazu, ep nismo igrali 23 godine, a nokaut faza nam je samo san

  • Djape

    22. februar 2023 | 14:28

    Smeniti piksija kad ne zna sam da ode posle one bruke

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA