≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uskoro će decenija od pogibeljnog starta Šimunića nad Sulejmanijem: Igrom slučaja, u junu će biti u istom timu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Obojica fudbalera bi trebalo da uveličaju oproštaj Danijela Pranjića od profesionalnog fudbala

  • 0
simunic i sulejmani foto: youtube/Lazar Radisavljević

Proslavljeni hrvatski fudbaler i nekadašnji reprezentativac Danijel Pranjić (41), u junu će odigrati počasnu utakmicu kojom će i zvanično završiti svoju bogatu karijeru.

Utakmica će se odigrati u Orahovici, gde je Pranjić na terenu lokalnog niželigaša Papuka počeo seniorsku karijeru. Utakmica će imati i humanitarni karakter, a prisustvovaće dobar deo velikih igrača i nekadašnjih fudbalskih zvezda koji su sa Pranjićem delili svlačionicu, prenose hrvatski mediji.

Uglavnom će na oproštaju biti hrvatski fudbaleri, poput Ivana Bošnjaka, Gordona Šildenfelda, Borisa Živkovića, Marka Babića te dva možda i najzvučnijih imena: bivših reprezentativaca Ivana Rakitića i Josipa Šimunića. Posebno je zanimljiv slučaj sa potonjim igračem, koji bi se u istoj ekipi mogao naći sa srpskim fudbalerom Miralemom Sulejmanijem, sa kojim je Pranjić delio svlačionicu u holandskom Herenvenu.

Iako će se krajem ovog leta navršiti tačno deset godina od njihovog incidenta sa kvalifikacione utakmice Srbije i Hrvatske, odigrane u Beogradu, ulet Šimunića u Sulejmanija itekako dobro pamte svi ljubitelji fudbala na ovim prostorima.

Sulejmani je u 80. minuti nakon lošeg kornera Hrvatske pokušao krenuti u kontranapad, a Šimunić je brutalnim startom uleteo u srpskog napadača i, naravno, zaradio crveni karton.

Poslednji igrački angažman Pranjić imao je još na Kipru, pre dve godine bio je trener i igrač tamošnjeg drugoligaša Omonije iz Psevdasa, a u junu će okončati i obeležiti više od dve decenije više nego uspešne karijere. U karijeri je igrao za Osijek, Dinamo, Herenven, Bajern, Panatinaikos, Koper, Anortozis i druge.

Video: Miralem Sulejmani čestitao Zvezdi posle prolaska u Ligu šampiona

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA