≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Ko će biti novi trener Partizana? Gordan Petrić je dao pet predloga

Vreme čitanja: oko 3 min.

Malo je trenera koji se otimaju za užarenu klupu u Humskoj

Potencijalni treneri Foto-kolaž: Tanjug/AP, FK Partizan/Miroslav Todorović, MN Press

Partizan se nalazi u izuzetno delikatnoj situaciji, jer osim rezultatske krize mora da nađe novog trenera usred sezone, što će biti treći šef stručnog štaba od početka sezone, jer je na startu počeo Ilija Stolica, nastavio je Gordan Petrić, a sada je i on odlučio da ode.

Zbog pogoršanog zdravstvenog stanja, preskakanja srca i mladeža koji ide ka melanomu, Petrić je odlučio da se povuče zarad svog zdravlja.

Petrić je sportskom direktoru Ivici Kralju saopštio još pre tri meseca da će morati da pronađe novog trenera do reprezentativne pauze, jer će 18. marta napustiti Partizan i više se neće baviti trenerskim poslom.

On je odmah i na konferenciji za novinare koju je održao dao i neke predloge. Među njima su sve bivši igrači Partizana. Petrić je ponudio kao predloge za njegovog naslednika Igora Duljaja, Alberta Nađa, Sašu Ilića, Žarka Lazetića i Darka Milaniča.

- Ja mogu da predložim, ali da li mene neko ozbiljno sluša. Mogu da saslušaju moje predloge. Toliko ima trenera kod nas, i kod nas su Duljaj i Albert, tu su ponikli u Partizanu, Ilić, Lazetić... Ima toliko trenera, Darko Milanič, koji je bio u Partizanovoj priči. Neki kažu da možda nisam morao to da kažem, ali ja ne mogu da ne kažem igračima što se priča. Oni rade za platu, treba da odrade to na najbolji na način. Ko god da dođe, oni to mogu da nastave - rekao je Petrić.

Kada se pogledaju imena koja je naveo Petrić, može se reći da ima realnih, ali i nerealnih opcija. Albert Nađ i Igor Duljaj su opcije za koje nije problem da ih crno-beli angažuju, jer su već sada u Partizanu. Duljaj je trener Teleoptika, dok je Nađ upravo napustio Teleoptik pre nego što je Duljaj došao i postao pomoćnik Petriću na klupi prvog tima.

Igor Duljaj, Albert Nađ Igor Duljaj i Albert Nađ kao saigrači u Partizanu; Foto: MN Press

Saša Ilić bi sigurno bio ime koje bi navijači Partizana dočekali sa najvećim oduševljenjem. Ali, on je pod ugovorom sa CSKA iz Sofije, gde ima fenomenalnu sezonu trenutno i prvi je na tabeli prvenstva Bugarske, a ne treba zaboraviti i da njegov odnos sa aktuelnim rukovodstvom crno-belih nije bio baš sjajan.

Saša Ilić Saša Ilić; Foto: Telegraf.rs

Žarko Lazetić je takođe pod ugovorom sa TSC-om, sa kojim ima odličnu sezonu i čak se i bori za drugo mesto sa Partizanom. Ima mirnu situaciju, stabilan i uređen klub, bez velikih pritisaka kakvi bi bili u Partizanu, pa se postavlja pitanje i zbog čega bi se on prihvatao ovako komplikovanog posla u klubu koji je na ivici pucanja, sa izuzetno zategnutim odnosima na relaciji navijači - uprava.

ZARKO LAZETIC Žarko Lazetić; Foto: MN Press

Darko Milanič je trenutno slobodan, pošto je otišao iz Anortozisa u oktobru 2022. godine. I on je tokom igračke karijere igrao u Partizanu, svojevremeno je figurirao i kao potencijalni kandidat za trenera 2018. godine nakon što je Miroslav Đukić napustio Partizan.

Darko Milanič Darko Milanič; Foto: MN Press

Ipak, pitanje je i koliko bi on želeo da preuzme klub u ovakvoj situaciji. Od leta bi šanse možda bile veće, jer bi mogao da pravi tim po svom ukusu.

Pred upravom Partizana je izuzetno komplikovan posao, jer imaju dvadesetak dana da pronađu novo rešenje, a malo je trenera koji su spremni da se prihvate posla na ovako "užarenoj" klupi u Humskoj.

Ko je najbolje rešenje za trenera Partizana od Petrićevih predloga?

Glasajte

Video: Petrić otkrio da zbog zdravlja napušta Partizan: Ne verujem da ću ikada više biti trener

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA