≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

A da se ugledamo na Hrvate? Komšije uprkos snegu igraju najveći derbi po zelenom tepihu, mi odlažemo utakmicu

Vreme čitanja: oko 2 min.

I ovaj detalj je još jedan dobar pokazatelj gde je trenutno hrvatski fudbal a gde naš

  • 22
Hrvatska Srbija sneg fudbal Foto: FK Partizan, Arenasport/prinscreen

Srbija i Hrvatska, tako blizu, a tako daleko u shvatanju organizacije zvane elitno fudbalsko takmičenje.

U nedelju je obe države pogodio hladni talas, mraz, sneg i nevreme, i dok je u Srbiji meč Partizana i kragujevačkog Radničkog odložen jer u Humskoj nije bilo sposobnih da pripreme teren da se utakmica odigra, u Hrvatskoj nije bilo govora da se meč odloži.

Na "Maksimiru", koji je jutros "osvanuo" pod snežnim prekrivačem, odigrao se najveći hrvatski derbi između Dinama i Hajduka (4:0) po travnatom tepihu koji je takav da se ima utisak kao da snega nije ni bilo.

Tako to radi ozbiljan klub.

dinamo hajduk Foto: Arena sport

Od jutros, Dinamo je upregnuo sve raspoložive snage da se sneg počisti sa terena o čemu svedoče i slike radne akcije koja je bila na snazi kako bi se i teren i tribine pripremili da svim akterima fudbalske predstave omoguće adekvatne uslove za užitak. Upaljen je i traktor da se posao brže i efikasnije završi.

- Djelatnici stadiona od ranog jutra u punom pogonu kako bi svi uvjeti za igrače i navijače za derbi bili spremni - obavestio je Dinamo još jutros javnost i time poslao jasnu poruku da nema ni govora o odlaganju utakmice.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by GNK Dinamo (@gnkdinamo)

A samo nekoliko stotina kilometara dalje potpuno druga slika - sneg je pobedio fudbal.

Fudbalski klub Partizan ne samo da rezultatski posrće, već je u minus fazi i u svim drugim segmentima funkcionisanja pa imamo slučaj da i snežni pokrivač predstavlja nerešiv problem za klub u danu utakmice. Umesto radne akcije, čišćenja, paljenja grejača (ako su u funkciji) klub iz Humske imao je, očito, samo jedan izbor na iznenađenje koje im je palo sa neba - da utakmicu odloži do daljeg.

Naredni termin je ponedeljak. Dotle će valjda crno-beli uspeti da dovedu teren u stanje na kojem je moguće igrati fudbal.

O stanju terena u Srbiji Telegraf je već nekoliko puta pisao, poslednji put u nedelju, dan nakon što je trener Zvezde Miloš Milojević kritički govorio o podlozi na kojoj je njegov tim igrao u subotu protiv Javora.

Nije slučajno što su Hrvati i na reprezentativnom nivou tu gde jesu, a Srbija takođe tamo gde jeste - baš tamo gde joj je i mesto.

Video: Demolirali Partizan u Humskoj, pa zaređali s porazima: Mladosti presudio penal u Novom Pazaru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rile

    26. februar 2023 | 15:58

    Zato nam je liga takva kakva i jeste, zato nista nikad necemo uraditi u fudbalu, ni reprezentacija, ni Zvezda i Partizan. Prvo, sneg se otapa brzo jer nije minus, vise ga ni nema skoro, drugo gde su grejaci? Koliko znam Partizanov stadion ima ugradjene grejace? Treca stvar, zasto se nekome odlaze, a nekome ne? Pre par dana, Javor je u Ivanjici po kijametu i snegu na terenu gde se lopta jedva videla igrao utakmicu sa Spartakom. Zasto Javor moze, a Partizan ne? Plasi li se kiksa mozda? Pitaju li se nesto u Radnickom koji su iz Kg doputovali u Bg, moraju ostajati dan duze i koliko znam vec u sredu su trebali da igraju narednu utakmicu? Bruka i sramota srpskog fudbala, jedva se ceka razlog da se odlozi utakmica... i tu mislim i na Partizan i na Zvezdu, blizance koji unistavaja srpski fudbal...

  • Djape

    26. februar 2023 | 15:45

    Hrvati vicesampioni sveta a mi? Ne mozemo da se poredimo sa njima.

  • aca

    26. februar 2023 | 15:50

    Gde mi i fudbal, nama fudbal služi pojedincima za pranje para od kriminala! Pogledajte naše terene? Ko livade!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA