≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Aleksandar Katai - Zvezdin garant uspeha u večitom derbiju!

Vreme čitanja: oko 2 min.

Zvezdina "desetka" izgubila je samo jedan derbi u dva mandata u klubu, dok je na istima postigao šest golova

  • 12
Aleksandar Katai Foto: Marko Jovanović

Protiv Javora u subotu nije postigao gol, ali je sa dve asistencije Aleksandar Katai pogurao Crvenu zvezdu ka novom trijumfu u Superligi Srbije - 2:0!

Kada na to dodamo i tri pogotka koja je zabeležio na startu proleća protiv Vojvodine, Voždovca i Čukaričkog, lako dolazimo do zaključka da je Zvezdin "Magiko" uhvatio pravu formu pred 169. večiti derbi (petak 19.00) i biće glavni adut trenera crveno-belih Miloša Milojevića.

I ne samo zbog forme, već i zbog činjenice da Katai obožava da igra protiv večitog rivala kom je, do sada, dao čak šest golova - četiri u prvenstvu i dva u Kupu. Upravo iz tog razloga je Katai najbolji strelac u derbijima od svih aktivnih igrala i crveno i crno-belih.

Katai je svioj prvi pogodak u duelima protiov Partizana postigaio u sezoni 2015/16, kada je Zvezda dobila na svom terenu sa 3:1.

Po povratku na Marakanu, odnosno u drugom mandatu, Katai je u oktobru 2020. sa bele tačke bio precizan za 1:1. Zatim je i u jesen 2021. godine, takođe u Humskoj pogodio mrežu Partizana za konačnih 1:1.

Na proleće prošđle godine u dva navrata je bio koban po Partizan. Najpre u onom trijumfu Zvezde u prvenstvu (2:0), kada su crno-beli imali +5 na tabeli, a onda je i u finalu Kupa sam "rešio" utakmicu sa dva gola.

Katai je trenutno drugi strelac lige sa 12 postignutih golova, dok jedan više ima Partizanom Rikardo Gomeš koji, s druge strane, najčešće zataji u meču sa crveno-belima.

Postigao je Rikardo dva pogotka protiz Zvezde u prvom mandatu, mada su crno-beli tada ostvarili remi i poraz, međutim, od leta 2021. godine, u tom drugom mandatu, Gomeš ne zna za trijumf nad crveno-belim u pet mečeva.

Kada već pričao o večitim derbijima, osvrnućemo se i na bilans onih u prvenstvu: 66 pobeda Zvezde u odnosu na 55 remija i 47 trijumfa Partizana, i gol-razlika u korist crveno-belih 233:199. A kada se statistika proširi i na večite derbije koji nisu bili isključivo prvenstveni, onda dolazimo do podatka da je odigrano ukupno 262 meča, a da Zvezda ima 113 pobeda, u odnosu na 68 remija i 81 poraz, sa gol razlikom 396:338.

Video: Izabrali ste pogrešno društvo: Nije samo jedna, već 8! Delije pokazala sve otete zastave Rome

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MunzeKonza

    28. februar 2023 | 09:20

    A neeeee, grešite! Najveći garant uspeha Zvezde u derbiju je upravo protivnik tj Partizan!

  • Vaapaj

    28. februar 2023 | 09:37

    Partizan ce ih sad dobiti. Jer to tako ide nekom energijom kosmosa. Onda spinovi sa svacije strane a od sporta nema ni slovo S u ovoj drzavi. Sve se zataskava i ne lomi preko kolena. Jer je sve jako preduboko otislo u haos ,razvrat ,otimanje,bes i korupciju. Kraj

  • Mile

    28. februar 2023 | 09:18

    Pa on samo u nasem prvenstvu moze da uradi nesto a i cim ga hvalite znaci da se sprema prodajaaaa…inace zadnjih 15 derbija najzanimljivije je bilo poluvreme.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA