≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Partizan već našao novog trenera: Igor Duljaj nasleđuje Gordana Petrića na klupi crno-belih

Vreme čitanja: oko 2 min.

On će ekipu predvoditi u predstojećem večitom derbiju

  • 76
Igor Duljaj Foto: MN Press

Gordan Petrić je posle remija sa Radničkim rekao da najverovatnije neće voditi Partizan u derbiju, a sada stiže i reakcija iz Humske, jer kako Novosti saznaju, novi trener ekipe crno-belih biće legendarni fudbaler Igor Duljaj.

Duljaja je i sam Petrić predložio na konferenciji pred meč sa Radničkim, kada je pred novinarima rekao da se povlači iz zdravtsvenih razloga. Među prvima ga je sada već bivši strateg Partizana ubrojao, rekavši da je on pravi izbor.

- Ja mogu da predložim, ali da li mene neko ozbiljno sluša. Mogu da saslušaju moje predloge. Toliko ima trenera kod nas, i kod nas su Duljaj i Albert, tu su ponikli u Partizanu, Ilić, Lazetić... Ima toliko trenera, Darko Milanič, koji je bio u Partizanovoj priči. Neki kažu da možda nisam morao to da kažem, ali ja ne mogu da ne kažem igračima što se priča. Oni rade za platu, treba da odrade to na najbolji na način. Ko god da dođe, oni to mogu da nastave - rekao je Petrić.

Što se tiče Duljaja, on je pored bogate igračke karijere u Partizanu, Šahtjoru i Sevastopolju, sa kojima je osvojio ukupno 14 šampionskih titula, takmičenju u Ligi šampiona i Ligi Evrope (osvojen trofej 2009. godine), odnosno reprezentacije Jugoslavije, Srbije i Crne Gore i Srbije za koju je odigrao 52 utakmice.

Duljaj se trenerski do PROFI licence školovao u Ukrajini, odnosno Kijevu, gde je potom godinu dana volontirao u B timu Šahtjora. Zatim je tri godine bio pomoćnik Paolu Fonseki u prvom timu velikana iz Donjecka, učestvujući u sedam od devet osvojenih trofeja.

U decembru 2019. godine, angažovan je u stručnom štabu Sava Miloševića u Partizanu, da bi ga posle promene na klupi Aleksandar Stanojević imenovao za prvog pomoćnika.

Takođe, Duljaj je i prošlog leta imenovan za šefa stručnog štaba filijale crno-belih Teleoptika, koji je jesen završio kao četvrtoplasirani tim na tabeli Srpske lige Beograd.

Duljaj je treći trener Partizana u tekućoj sezoni, čime je izjednačen negativan rekord iz 2018. godine kada su se na klupi smenjivali Miroslav Djukić, Zoran Bata Mirković i Savo Milošević, a jedan duel je tim vodio i Žarko Lazetić, tada pomoćnik u stručnom štabu crno-belih.

Video: Petrić najverovatnije neće voditi večiti derbi: Sve je džabe, ako sam izgubio svlačionicu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stari grobar

    27. februar 2023 | 18:32

    Sezdeset godina Sam navijac Partizana I nikad se nesto ovako nije desavalo I nikad nismo bili na nizim granama. Ovo sto mi igramo tako igraju zonasi. Dva pasa ne mozemo napraviti, Treci je obavezno pogresan. Niko, ama bas niko nije u stanju dati dobar pas u napadu, sve neka sila, na silu I greska obavezno. Uprava pere ruke I Partizan moze biti I zadnji oni nece dati ostavke vec ce nekoga na silu da nadju za trenera. Duljaj ce biti verovatno samo Jos jedan dobar nas igrac koji ce biti potrosen I zrtvovan. Zar je ta stolica Vucelica I Vazure vaznija od kluba? Sramno!

  • Skorpion

    27. februar 2023 | 19:30

    Samo bih da upitam sve ove koji ovde kritikuju izbor novog trenera, da li zaista mislite da u ovoj situaciji mozete da birate ? Mislite li da bi bilo koji trener koji ima neko izgradjeno ime dosao u ovaj vasa mulj kod Vucele i Vazure ?

  • Djuro

    27. februar 2023 | 19:22

    Ranije Djiu , Liju , Vokri i Sadriju a sad Duljaj ahaha mogli ste i Kurtija sa stavite

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA