≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Ivica Kralj posle imenovanja trećeg trenera Partizana: "Spremamo tim za leto i narednu sezonu"

Vreme čitanja: oko 3 min.

Osvrt sportskog direktora crno-belih na imenovanje Duljaja

  • 31
Ivica Kralj Foto: MN Press

Partizan je imenovao trećeg trenera u sezoni - Igora Duljaja, dva dana pred večiti derbi sa Crvenom zvezdom, ali je pre "guraja užarenog krompira" mladom stručnjaku izguio sve - titulu, Kup, Evropu, dva trenera, navijače, ostao na limitiranom, anarhičnom timu bez kvaliteta, širine rostera i objektivog sportskog cilja.

Dakle, situacija se može opistati kao indukovana koma u kojoj pacijent, u ovom slučaju crno-beli velikan, samo čeka da neko pritisne dugme i ugasi mu život, jer slabljenje "organizma" sistemski traje već godiama i nikako se ne može ograičiti samo na nebrigu u Humskoj (koja je evidentna), već seže na više instance koje su preko poluga moći i dovele klub u trenutnu situaciju.

Mandat Ivice Kralja, njegov sam početak, beleži dosta anomalija o kojima bi se moglo pisati u nastavcima, ali za početak fokus je u kvalitetu postojeće ekipe, odnosno odsustvu istoga, koje je i dovelo do poniranja koje Igor Duljaj posle odlaska Gorana Petrića mora da zaustavi preko noći.

- Igor Duljaj je prvi trener u mom mandatu sportskog direktora i ne dolazi u idelanom momentu, ali nije jedini, većina nas bivših igrača smo dolazili kada nije sve sjajno. Želim pre svega da se zahvalim Gordanu Petriću, koji je takođe došao letos u teškom mometu, kada su rezultati bili ispod očekivanih i doneo je novu energiju, mnogo toga dobrog, ali su se poslednji rezultati odrazili na njegovo zdravlje i došlo je do neslavnog epiloga. Hvala mu za sve što je uradio za klub, radi se o izuzetnom čoveku i treneru, verujem da ćemo i ubuduće da se družimo, da će biti deo Partizana kao i uvek.

Ivica Kralj Foto: MN Press

Petrić je otkrio da vam je još pre 20-tak dana rekao da mora da napusti klub, a Igor Duljaj bi trebalo da donese "šok terapiju?"

- Nadamo se da će Duljaj trgnuti ekipu, posle dva rezultata koja su, blago rečeno, bila šokantna. Očekujemo da Igor trgne ekipu, da učini sve što može da nešto promeni do derbija i uveren sam da možemo do pozitivnog rezultata.

Kako je moguće da tim koji jesenas pobedi Keln, Nicu, ima serije dobrih reultata "zaboravi" da igra fudbal?

- Nisu oni zaboravili da igraju fudbal, to je naprosto tako u sportu. Videli ste šta se desilo protiv Šerifa, sjajno smo krenuli, poveli, kontrolisali meč i samo jedna greška, nepažnja promeni tok meča. Trebalo bi nam mnogo vremena da analiziramo šta se desilo sa timom u minulih 15 dana, ali to je draž fudbala, koja se, nažalost, dešava nama, a ne nekom drugom, Ipak, večiti sam optimista, verujem da može da bude bolje, verujem u ovaj tim, pokazali su jesenas da mogu da budu sjajni. Psihološki su očito pali i sada imaju novog trenera da zajedno izađu iz problema. Ima i znanja i kvaliteta da pokrene stvari sa mrtve tačke.

U derbiju nema pravila, iako je večiti rival u boljoj situaciji.

Milivoje Ćirković Foto: MN Press

- Istina, s tim da je Zvezda u relaksiranijoj situaciji od nas, to je činjenica. Moramo da pokušamo da probamo da se izdigemo iz ove situacije i odigramo dobar meč i ostvarimo povoljan rezultat. Na to mogu da utiču srećne i nesrećne okolnosti, mnogo toga, ali igrači moraju u svakom momentu da budu "hladne glave" i da veruju da mogu da pobede u derbiju, Igrao sam 22 derbija tokom karijere i imam iskustva i kada smo bili favoriti, pa gubili, ali i obrnuto.

Partizan je u ovoj sezoni već izgubio - sve. Titulu još letos, Kup sredinom jeseni od autsajdera, a Evropu nedavno od Šerifa. Logično pitanje za Ivicu Kralja, ali i sve u Humskoj posle šest godina istog, neuspešnog scenarija: šta je dalji plan?

- Prevashodno da se kosoliduje ekipa, da se vratimo na poednički kolosek, uveren sam da to možemo. Zvezda ima veliku predost u ovom momentu, ali i mi imamo svoje sportske ciljeve, a kojima ćemo da radimo. Želimo da spremamo ekipu za leto i Ligu šampiona, a bilo i dobro da izađemo iz trenutne situacije i zato pozivam navijače da nam pomognu. Imaju pravo na nezadovoljstvo, ali nam je podrška neophodna, u klubu sam od 14. godine i znam koliko nam negativost odmaže, a prava energija pomaže, Igračima i novom treneru je pomoć sa tribina sada najpotrebnija - reče Ivica Kralj, u mometu kada u Humskoj vlada bojkot sa tribina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • grobar

    28. februar 2023 | 13:16

    Druze vise se pitao Misa Tumbas nego ti….postaces nas najbolji sportski,nikoga doveo nikoga prodao….a te prica spremamo tim za bla bla,to mozda jedino prolazi u Macvi

  • GP

    28. februar 2023 | 13:52

    Gubi se iz Partizana. Danas svi ostavke, bezuslovne! Sram vas bilo!

  • Blaki

    28. februar 2023 | 13:19

    Dabogda imao iste rezultate kao sa Mačvom! To ti želi iskreni zvezdaš!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA