≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Dule Savić: "Očekujem pobedu Zvezde, Duljaja možemo komentarisati tek na leto, ako ostane"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Legendarni fudbaler crveno-belih je izneo svoja očekivanja

  • 1

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana će od 19 časova odigrati 169. večiti derbi na stadionu "Rajko Mitić", a očekivanja od meča izneo je i legendarni fudbaler crveno-belih, Dušan Dule Savić.

- Kao i uvek, očekujem pobedu Zvezde, ali moramo biti oprezni. Bez obzira što se Zvezda sada nalazi u boljoj situaciji i na papiru je favorit, a ima i bodovnu razliku i bolju atmosferu u klubu, derbi je uvek specifična utakmica i jedino igrom na terenu tog dana pokazujete da li ste u tom trenutku bolji. Prvenstvo je nešto drugo. Prvenstvo traje i imate priliku da popravite rezultate, a derbi je drugo. Derbi je dva puta godišnje, tako da Zvezda ovoga puta bi morala da odigra ozbiljno, odgovorno i da pokaže na terenu da je razlika od 13 bodova zaslužena - počeo je Savić

Očekuje se da oba tima izađu u najjačim sastavima, ali su promene moguće do samog početka.

- Mi još uvek ne znamo tim koji će izaći na teren. Jedno je šta se pojavi u javnosti, a drugo je ono što se desi na izlasku na teren. Nekada novinari sami objave tim, nekada treneri namerno daju sastav tima za javnost, a savim drugi izađe na teren. Moguće su i neke druge promene do početka utakmice, tako da koji će tim izaći i kakva će taktika biti, to je pitanje za trenera. 

Dušan Dule Savić Foto: Marko Jovanović

Dotakao se Savić i novog trenera Partizana, Igora Duljaja.

- Za svakog trenera u bilo kom klubu na svetu je najteže da uima ekipu usred prvenstva. Preuzima tuđi rad, ali njegova odgovornost će biti manja nego prethodnika, jer uzima ekipu usred prvenstva. Da li će nešto moći da uradi, videćemo, ali mislim da ćemo njegov rad moći da komentarišemo tek na leto, ukoliko ostane trener Partizana i ako on bude radio pripreme i odlučivao koje će igrače da dovede. Ovo sad je sve rad drugih i slekcija drugih trenera. 

Za kraj, Savić nije želeo da komentariše izbor za predsednika FSS-a.

- To ćemo videti kad se završi glasanje - zaključio je Savić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA