≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vanredno stanje u Argentini zbog pretnji Mesiju: Zemlja svetskih prvaka je zemlja teškog kriminala

Vreme čitanja: oko 2 min.

Od kada su pre tri dana nepoznati počinici ispalili rafale u radnju koju drži familija Mesijeve supruge Antonele Rokuco ništa više nije tako lepo i veselo u zemlji taze krunisanih svetskih prvaka

  • 13
Njuels Old Bojs podrška Mesiju Lionel Mesi poruka Foto: Twitter/@Newells_en, RS Fotos/The Grosby Group / Grosby Group / Profimedia, Tanjug/AP

Rafal koji je nepoznati pucač sasuo u supermarket u vlasništvu porodice Mesijeve supruge Antonele Rokuco, bio je i rafal u srce Argentine, u sveto ime Lea Mesija, u mundijalski trofej osvojen u Kataru. Ono najgore, bio je dokaz postojanja jezivog kriminala u ovoj oblasti i nedodirljivosti opasnih bandi. Mesijevo rodno mesto je u prethodna dva dana u centru pažnje svetske javnosti, nažalost ne zbog rađanja nekog novog Lea ili kakvog fudbalskog bisera već zbog kriminala koji je isplivao posle groznih pretnji porodici Leove supruge i njemu samom.

Alarmirana je država, digao se narod posle ovog neverovatnog čina koji je do juče bio nezamisliv: da se neko uopšte usudi da zapreti ikoni Argentine, jednom od najvećih i najomiljenijih sportista svih vremena, obožavanom i voljenom Mesiju.

Uz rupe kao svojevrsnim potpisom iz vatrenog oružja, na vratima supermarketa stajao je i onaj ispisan slovima, za Lea. Sa više nego jasnom porukom.

- Mesi, čekamo te, Havkin (gradonačelnik, prim. aut) je narko diler, on se neće pobrinuti za tebe - bila je poruka nepoznatih počinioca za slavnog fudbalera.

Kriminalne bande u Argentini, u oblasti u kojoj je Rozario (postoje tri jake frakcije), su velika pretnja po bezbednost države i građana i to nije ništa novo, ali je tek sada kada su se toliko otrgle kontroli i udarile na jednog Mesija, država rešila da reaguje, što je svakako poražavajuće po svakog Argentinca.

Reagovali su ekspresno i navijači Mesijevog matičnog kluba Njuels Old Bojsa koji su parolama i porukama pružili podršku svom najvećem igraču.

- Leo, ti si srce ove zemlje koja te voli. Njuels je uz tebe - piše na transparentnu navijača kluba iz Rozarija, okačenom na ogradi stadiona "Marselo Bijelsa".

Ta poruka stajaće na narednoj utakmici Njuelsa u prvenstvu.

Tokom podneva u četvrtak, na dan kada se napad dogodio, predsednik države Alberto Fernandez kontaktirao je pomenutog gradonačelnika Rozarija Pabla Havkina, i stavio se na raspolaganje gradu.

- Danas sam se probudio sa ružnim vestima u Rosariju, gde je pucano na supermarket. Odmah sam kontaktirao gradonačelnika, odmah razgovarao sa šefom kabineta (Agustinom Rosijem) i rekao im "hajdemo sada". Radimo mnogo, ali očigledno će nešto drugo morati da se uradi jer je u Rozariju problem nasilja i organizovanog kriminala veoma ozbiljan - rekao je šef države na skupu u La Pomi, Salta.

Oglasio se i ministar bezbednosti Anibal Fernandez, koji je uverio naciju da će za Mesija postojati posebno obezbeđenje ako fudbaler Pari Sen Žermena to bude tražio prilikom svog sledećeg dolaska u Argentinu na prijateljske utakmice 23. marta (protiv Paname) i 28. istog meseca (protiv Kurasaoa).

Takođe, Fernandez je saopštio da je razgovarao sa gradonačelnikom Rozarija i pitao ga za mišljenje o učinku policijskih snaga u toj oblasti.

Posle razgovora dogovorio je smenu šefa ujedinjene komande Rozarija Rikarda Danijela Kastilja.

- Odluku sam doneo sa načelnikom Žandarmerije i smeniću načelnika policijske uprave grada - najavio je on.

Video: Mesijeva i Fabregasova žena u tangama trčkaraju po snegu: Mi bismo ovo nazvali zimskom idilom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mixx

    4. mart 2023 | 22:22

    Šta mu teško da se preseli u Srbiju, ovde je sve pod konac 🤣🤣🤣🚣🚣🚣🚣🚣

  • dobro je

    4. mart 2023 | 21:59

    mi takve probleme nemamo

  • TEZAK KRIMINAL

    4. mart 2023 | 21:51

    katar (znamo kako i zasto su dobili organizaciju svetskog prvenstva) (kako su doveli mesija iz barselone u psg) koji je ukrao mundijal i dodelio pehar argentini

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA