≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Istorijsko veče u Parizu: Embape u 24. godini najbolji strelac u istoriji kluba i Mesijev 799. gol u karijeri!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Teško da je iko uspeo ovo što je postigao neverovatni Francuz

  • 0
FK PSŽ Kilijan Embape Foto: Tanjug/AP

Uprkos jezivim pretnjama koje je dobio od kriminalaca u svom rodnom gradu, to nije usporilo Lea Mesija koji je nastavio u istom ritmu ali je slavu u subotu uveče pokupio neverovatni Kilijan Embape, novi rekroder Pari Sen Žermena po broju postignutih golova.

Embape je u pobedi nad Nantom od 4:2 postigao svoj 201. pogodak u fresu "Svetaca" i odmah nakon meča upriličena je ceremonija na centru igrališta i uručeno mu priznanje za to dostignuće do kojeg je stigao već u svojoj 24. godini!

Embape je član Parižana od 2017. godine.

Leo Mesi je takođe večeras imao čime da se pohvali, doduše on se odavno takmiči sam sa sobom. Argentinac je otvorio goleadu na "Parku Prinčeva" i tako došao do svog 799. pogotka u karijeri, a kako su izračunali pedantni statističari to mu je bio i 1000. gol kome je doprineo ili golom ili asistencijom.

Mesi je i inicirao akciju iz koje je kasnije uspeo da pogodi mrežu "Kanarinaca", poveo je napad i ušunjao se u kazneni prostor da dočeka centaršut koji mu je stigao u pravi čas, kao što je bila i egzekucija neprevaziđenog asa.

Nant je pretrpeo treći poraz, ali je pokazao da zaslužuje daleko bolji plasman nego što je trenutno pozicioniran. Posle autogola kojim su doneli rivalu 2:0, "Kanarinci" su ekspresno uzvratili za 2:2 golovima bijasa i Ganaga. Nastavak je doneo dopadljivu partiju oba tima i očekivan ishod sa bajkovitim završetkom ta PSŽ, za navijače i za novog rekordera kluba Embapea čiji će pogodak u 91. minutu ući u istorijske almanahe "Svetaca".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA