≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Na Piksijevom novom spisku nema samo jednog igrača iz Katara

Vreme čitanja: oko 2 min.

Stefan Mitrović se nije proslavio na Mundijalu, a ne igra standardno ni u klubu

  • 8
Stefan Mitrović, dragan Stojković Piksi Foto: MN press

Selektor Dragan Stojković Piksi objavio je novi spisak reprezentativaca sa kojima kreće u pohod zvan EURO 2024. Naša reprezentacija nije igrala na Evropskom prvenstvu još od 2000. godine, pa se nadamo da ćemo posle dve i po decenije konačno biti učesnici završne smotre na Starom kontinentu.

Novi ciklus selektor započinje sa čak 36 igrača, znatno više nego što je to ranije bio slučaj, kada je uglavnom na spisku bilo desetak igrača manje. Odlučio je selektor da nagradi mlađe igrače iz domaće lige, koji su ga oduševili tokom turneje u Americi u januaru.

Ovo je i prvi spisak Piksija nakon Mundijala u Kataru, ako ne računamo "januarski" poziv za Superligaše u prijateljskom meču sa Amerikom.

Na spisku su ponovo oprobane snage. Piksi je pozvao 25 od 26 igrača koje je vodio u Katar, a na novom spisku nema samo jednog fudbalera koji je igrao na Mundijalu - defanzivac Stefan Mitrović.

Mitrović je debitovao za reprezentaciju još pre devet godina, odigrao je od tada do Katara 36 utakmica. Poslednju utakmicu u dresu Orlova odigrao je upravo u Kataru, na meču protiv Kameruna, kada je ušao u igru u drugom poluvremenu i zaigrao 34 minuta do kraja.

Mitrović je ušao u igru pri vođstvu Srbije od 3:1. Njegovim ulaskom odbrana je pokazala ozbiljne slabosti, pre svega dok je igrao na neprirodnoj poziciji na mestu levog štopera, što su brzi kamerunski napadači iskoristili i došli do dva brza gola i na kraju i do izjednačenja.

Možda je ovom partijom Mitrović izgubio poverenje Piksija. On je bio i jedan od najstarijih igrača u Kataru, nakon kapitena Dušana Tadića. Mitrović će u maju napuniti 33 godine, a sigurno da uticaja na to što ga selektor nije pozvao ima i to što ne igra za svoj klub Hetafe, za koji je 10 poslednjih mečeva bio na klupi.

Mitrović je u prošlim kvalifikacijama bio jedan od heroja kada je izbacio loptu iz gola kada je Kristijano Ronaldo zapravio postigao gol i kada je lopta prešla gol-liniju na Marakani, a ostaće upamćen i po skidanju albanskog drona na utakmici kvalifikacija za Euro 2016. protiv Albanije na stadionu Partizana.

Video: Piksi: Imamo Mitrovića ko Topalovića! Debitanti nisu došli samo da se slikaju, iako su lepi momci!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vladimir

    7. mart 2023 | 10:44

    Skinuo Albansku zastavu sa drona , i izbacio loptu iz gola Ronaldu i odveo nas na mundijal.Pa da nista vise nije pokazao , zar ovo nije dovoljno .

  • Pkv

    7. mart 2023 | 10:38

    A Veljkovic se bas proslavio!??

  • Laki

    7. mart 2023 | 10:39

    Treba ljude nagraditi za dobru igru u Kataru. Trebalo je izbaciti 10 igrača. Dokle vise Piksi da urušava Srbiju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA