Vreme čitanja: oko 1 min.

Čudni su putevi fudbalski: Ričmond Boaći pogodio na debiju za klub iz Libije

Vreme čitanja: oko 1 min.

Boaći se vratio u Afriku, i to u dres libijskog Al Akdara

  • 2
Ričmond Boaći, FK Al Akdar Printscreen: Twitter/@JoySportsGH

Ostavio je veliki trag u Crvenoj zvezdi Ričmond Boaći, bar u svom prvom mandatu. Važio je za velikog miljenika navijača, koji su ga prozvali Boćko, ali ipak, usledio je odlazak u Kinu, potom i povratak u Ljutice Bogdana, gde ipak nije uspeo da pokaže ono što mu je pošlo za rukom u prvom mandatu.

Nije bilo potrebno biti fudbalski stručnjak, da bi se videlo da to više nije onaj "stari" Boaći, te je transfer bio izvesna opcija, što se na kraju i desilo. Pokušao je popularni Boćko da oživi karijeru u poljskom Gorniku, pa potom i u izraelskom Beitaru iz Jerusalima da bi prethodnu polusezonu proveo u Grčkoj, u dresu Lamije.

Ipak, ni tamo nije imao zapažen učinak, te je noiva selidba bila sasvim izvesna. Na kraju, Boaći se vratio u Afriku, i to u dres libijskog Al Akdara. Uspeo je Boaći već na svom debiju da zatrese mrežu, i to u Kupu konfederacija, drugom po jačini afričkom takmičenju.

Boaći je tako doneo bod svom timu protiv ekipe Sent Eloj Lupopa iz Konga, a meč je završen rezultatom 1:1. Podsetimo, Boaći je u crveno-belom dresu na 104 odigrana meča upisao 60 pogodaka uz 15 asistencija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA