≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Mundijal na zimu opet - može, ali samo pod jednim uslovom": Gensek Fifpro organizacije upozorio FIFA

Vreme čitanja: oko 1 min.

Saudijska Arabija bi 2030. godine mogla da ponovi ono što je uradio Katar

  • 0
World Cup Trophy, Pehar Mundijala, Trofej Foto: Steven Paston / PA Images / Profimedia

Svetsko fudbalsko prvenstvo u fudbalu održano u Kataru prošle godine, prema svim ocenama, bilo je jedno od najboljih, najuzbudljivjih, najatraktivnijih i najefikasnijih ikada od kad je Mundijala. Jedan od glavnih razloga sadržajnih i kvalitetnih utakmica je i činjenica da se održavao u novembru i decembru kada su igrači u visokom takmičarskom ritmu što je, za FIFA, znak da bi i neki naredni turnir mogao da se održi u zimskim mesecima.

Ako se ima u vidu da je Saudijska Arabija glavni kandidat za organizaciju Mundijala 2030. godine jasno je da će i tada, kao što je bio slučaj u Kataru, Svetsko prventsvo bilo zakazano za zimske mesece.

To, ipak, povlači sa sobom nova pitanja koja postavlja Međunarodno udruženje profesionalnih fudbalera.

Generalni sekretar ove organizacije Jonas Baer Hofman kaže da bi FIFA morala blagovremeno da promeni kalendar takmičenja domaćih liga pred eventualni neki naredni Mundijal koji bi bio održan u novembru ili decembru.

- Činjenica da je Svetsko prvenstvo održano u novembru i decembru je veliko opterećenje za igrače. Videli smo sjajan fudbal, ali ponoviti tako nešto je nedopustivo - smatra Hofman.

Kao i mnogi, Hofman je pri stavu da je igračima neophodo obezbediti dovoljno vremena pre i posle Mundijala za pripremu i za oporavak, ako se već razmišlja o ponovnoj organizaciji na zimu.

- Ako želite opet da organizujete Svetsko prvenstvo zimi, mora se onda razgovarati sa svim ligama i kompletno promeniti kalendar takmičenja jer se samo na taj način igračima može osigurati adekvatno vreme za trening, pripremu i za oporavak - poručio je Hofman.

Video: Ekskluzivno, irektor organizacije Svetskog prvenstva za Telegraf: Ovaj turnir neće moći da se poredi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA