≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ilić dobio najčudniji gradski derbi i hita ka tituli: "Pravi" CSKA iz Sofije bolji od "lažnog" CSKA iz Sofije

Vreme čitanja: oko 1 min.

Meč između lidera i njegovog imenjaka koji postoji tek sedam godina završen trijumfom ekipe našeg trenera

  • 3
Saša Ilić Foto: Telegraf.rs

Fudbaleri sofijskog CSKA porazili su CSKA iz Sofije 1948 (registrovan u Bistrici, na obodima Sofije) u gradskom derbiju rezultatom 1:0 što znači da ostaju lideri na tabeli sa dobrim izgledima da tu i ostanu do kraja šampionata. Aktuelni šampion Ludogorec prati, drugi je na tabeli, a danas je tim iz Razgrada pobedio 3:2 Černo More i ostao na četiri boda zaostatka za ekipom Saše Iilića.

Bivši kapiten Partizana danas je meč posmatrao sa tribina jer odrađuje suspenziju od dva meča zbog nagomilanih žutih kartona, ali je ekipa i bez njegovih komandi sa klupe odnela pobeda u moguće najčudnijem derbiju protiv imenjaka.

Strelac jedinog gola bio je Norvežanin Tobias Hajnc u 67. minutu.

Meč su bojkotovale pristalcie gostujućeg kluba zbog toga što su dobile samo 200 karata od domaćeg kluba te su odlučile da utakmicu prate sa obližnjeg šumarka.

Priča o duplikatu CSKA datira od pre sedam godina kada su navijači i pristalice dotad jednog jedinog CSKA odlučile da naprave novi (CSKA 1948), jer više nisu želele da navijaju za klub koji je, zbog dugova izbačen u niži rang, ali je ostao u elitnom društvu tako što je kupio drugi klub, tadašnjeg drugoligaša, samim tim nastavio da se takmiči i ponovo postao deo elite posle jedne sezone u drugoj ligi. Praktično, nastavili su da žive kao drugi klub.

A onaj novi, koji je morao da krene od najnižeg ranga, za nekoliko sezona se uspeo do društva najboljih i evo gledamo ga sada u borbi sa "imenjakom", kako za bodove tako i za identitet. CSKA 1948 je trenutno treći na tabeli sa 12 bodova manje od Ilićevog CSKA.

Video: Saša Ilić u Turskoj posetio kolege iz Partizana na pripremama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA