≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Čuveni Ljupko Petrović se vratio u fudbal u 75. godini: Postao je 4. najstariji trener na svetu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Srpski trener je opet odlučio da radi

  • 4
Komemoracija Siniša Mihajlović Foto: Dušan Milenković/ATA Images

Iako je već u pozamašnim godinama, odlučio je Ljupko Petrović da pronađe novi angažman i za to je otišao put Bugarske, gde je preuzeo ekipu Liteksa iz Loveča po četvrti put u svojoj karijeri. Glavni cilj pred njim jeste opstanak u drugoj ligi Bugarske.

Ljupko Petrović iza sebe ima 40-godišnju trenersku karijeru, a najveći uspeh je načinio 1991. godine sa Crvenom zvezdom, kada je uspeo da osvoji KEŠ (današnja Liga šampiona), a potom je radio i u mnogim evropskim velikanima.

Tokom karijere je čak tri puta vodio Liteks, dok je sada radio i kao savetnik u ovoj ekipi, međutim, odlučila je ekipa da pokuša da prekine seriju od četiri poraza i da na mesto trenera postavi upravo ljupka Petrovića.

Poslednji klub ovog trenera bio je vijetnamksi Tan Hoa, koji je napustio 2022. godine, kada je objavio i krja svoje karijere. Ipak, odlučio je Ljupko da se ponovo vrati u trenerski posao.

On je tako poslao i četvrti najstariji trener na svetu, a ispred njega su Mirčea Lučesku i Edi Reja sa po 77 godina, odnosno Žesualdo Fereira koji ima punih 76 leta.

Video: Crvena zvezda ulaže u budućnost: Stefan mitrović iz Niša promovisan na Marakani

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA