Vreme čitanja: oko 1 min.

I Grafičar ima svog Embapea: Mladi bek trčao rekordnom brzinom

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zaista impozantan rezultat brzonogog fudbalera

  • 0
Kosta Nedeljković, RFK Grafičar

Foto: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Grafičara remizirali su sa ekipom Zlatibora rezultatom 1:1, u okviru 21. kola Prve lige Srbije. Ipak, ovaj meč će ostati upamćen po jednom veoma interesantnom detalju.

Naime, desni bek popularnih "Grafosa", Kosta Nedeljković uspeo je da razvije maksimalnu brzinu od čak 36,4 kilometra na čas. To ga je svrstalo među, ne samo najbrže srpske, već i među najbrže svetske fudbalere, među kojima je i Kilijan Embape, koji je uspeo da zabeleži maksimalnu brzinu od 38 kilometara na čas.

Poređenja radi, prošle sezone je u grupnoj fazi Lige šampiona najveću brzinu postigao sadašnji fudbaler Čelsija, Mihail Mudrik koji je tada, u dresu Šahtjora postigao maksimalnu brzinu od 36,6 kilometara na čas, koliko je zabeležio i fudbaler Barselone, Osman Dembele.

Momak rođen 16. decembra 2005. godine u Smederevu je u prvom delu sezone bio neizostavan deo omladinske selekcije Crvene zvezde, koju sa klupe predvodi Zoran Rendulić. Dobrim partijama u Omladinskoj ligi Srbije, kao i u Ligi šampiona za mlade, pridobio je poverenje stručnog štaba Grafičara, koji ga je prekomandovao u svoje redove, i sada nosi "ljubičasti dres u Prvoj ligi Srbije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA