Vreme čitanja: oko 1 min.

VAR "pogledao" Dejana Stankovića: Sampdorija ostvarila prvu pobedu kod kuće, Veroni poništili 2 gola

Vreme čitanja: oko 1 min.

Izuzetno važna pobeda za srpskog trenera

  • 7
Dejan Stanković Foto: Fabrizio Carabelli / ipa- / Sipa Press / Profimedia

Dejan Stanković je konačno ostvario pobedu sa Sampdorijom! Njegov tim je zabeležio prvu pobedu na svom terenu ove sezone, pošto je savladao Veronu sa 3:1!

Ovim trijumfom je prekinut i crni niz Sampdorije, koja je pobedila posle 12 utakmica, u kojima je osam puta poražena i tri puta remizirala.

Sa ova tri boda Sampdorija je pobegla sa dna tabele i trenutno je na 19. mestu, sa dva boda više od Kremonezea. Bio je ovo direktan duel ekipa koje se bore za opstanak, pa je zbog toga i ova pobeda toliko važna za Dejana Stankovića.

Ipak, Sampdorija je i dalje u teškoj situaciji, jer je čak devet bodova udaljena od Specije, koja je na poziciji 17, koja donosi opstanak.

Junak Sampdorije bio je Manolo Gabijadini, koji je postigao dva gola u prvom poluvremenu. Najpre u 24, a potom i u 35. minutu.

Imala je Sampdorija više od igre i potpuno je dominirala u prvom poluvremenu. Ali, u drugom su se potpuno "ugasili", a Verona je počela žestoko da napada. Velika pretnja po gol Sampdorije bio je Darko Lazović, ali i Gaič, koji je ušao u igru u 38. minutu umesto povređenog Đurića.

Upravo je Gaič u dva navrata postizao gol, ali je VAR u oba navrata reagovao i poništio golove, oba puta zbog ofsajda.

Ipak, Verona je u 89. minutu preko Faraonija uspela da iskoristi jednu gužvu u šesnaestercu i da postigne gol, pa je Dejan Stanković strahovao u sudijskoj nadoknadi od sedam minuta, a onda su u 98. minutu iskoristili jednu kontru i to što su svi igrači Verone krenuli u napad, pa je Zanoli iskoristio asistenciju Hesea za velika tri boda.

Ali, Sampdorija je izdržala i sačuvala šansu za opstanak u Seriji A.

Sada sledi reprezentativna pauza, a u narednom meču 2. aprila Sampdorija gostuje Romi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA