Vreme čitanja: oko 1 min.

Šabac ima svog "geparda" u Mačvi: Pejović trčao skoro kao Embape, najbrži je igrač Prve lige Srbije

Vreme čitanja: oko 1 min.

Krilni fudbaler Mačve je pokazao da u svojim nogama krije "dinamit"

  • 2
Luka Pejović, FK Mačva Šabac Foto: Darko Đorđević

Fudbaleri Mačve iz Šapca su načinili jedno od najvećih iznenađenja u 25. kolu Prve lige Srbije, pošto su slavili protiv IMT-a na gostujućem terenu sa 3:1, čime su malo i zakomplikovali trku za prvim mestom, ujedno i plasmanom u viši rang takmičenja.

Mačva je do ovogo trijumfa došla nošena najboljim strelcem ekipe, Lukom Pejovićem, koji je postigao dva gola, a mogao je čak da dođe i do het-trika. Pejović je bio prava enigma za odbranu IMT-a, koja ni po drugi put u sezoni nije uspela da slavi protiv "Provincijskog Urugvaja".<

Posle meča je Mačva odlučila i da prikaže statistiku svojih fudbalera, koji su imali veoma impozantne rezultate kada je reč o pretrčanim kilometrima na utakmici. Sa pretrčanih 13.600,47 metara na utakmici protiv IMT-a, prednjačio Đorđe Belić iz crno-crvenih, dok su preko 12 kilometara pretrčali još i Petar Ristić (12.779,42 m), Uroš Savković (12.662,52 m), Aleksandar Popović (12.595,87 m), Pavle Radunović (12.569,40 m) i Luka Pejović (12.326,35 m).

Takođe, ovo nije sve čime može da se ponosi Mačva, pošto je Pejović pokazao da Šabac ima svog "geparda". Pejoviću je oprema izmerila brzinu od 36,83 kilometra na čas, čime je ušao u koštac i sa najbržim fudbalerima sveta. Primera radi, Kilijan Embape je trčao 38 kilometara na sat, a Van Bisaka i Mejson Grinvud 37,6 kilometra na sat.

Kada se radi o fudbalerima u Srbiji, samo je Veljko Birmančević imao bolji rezultat od Pejovića sa 37,04 kilometra na sad, dok je u Prvoj ligi Srbije dosta veliku brzinu imao i mladi Kosta Nedeljković iz Grafičara, ali je on sporiji od Pejovića (trčao je 36,4 kilometra na sat)

Video: Najbolji momenti sa meča Mačva - Crvena zvezda

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA