≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

EURO: Muk na Poljudu! Velšani šokirali Hrvate u 93. minutu i odneli bod iz Splita

Vreme čitanja: oko 1 min.

Veoma interesantne utakmice su odigrane u sklopu prvog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo

  • 0
Ivan Perišić Foto: Tanjug/AP

Poprilično je interesantno bilo u preostalim utakmicama prvog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, gde su snage odmerili Hrvatska i Vels, Španija i Norveška, odnosno Andora i Rumunija. Praktično, dogodilo se samo jedno iznenađenje i to na Poljudu.

Bronzana ekipa sa Mundijala u Kataru, reprezentacija Hrvatske, doživela je pravi šok na Poljudu, gde su pred hiljadama svojih navijača uspeli da ispuste sva tri boda protiv autsajdera, reprezentacije Velsa.

Hrvatska je dominirala većim delom meča, sve je imala na svojoj strani, udarce, posed... Pa čak i vođstvo iz 24. minuta, kada je gol postigao Andrej Kramarić, ali čak ni to nije bilo dovoljno. "Vatreni" su meč zavrpili sa 19 udaraca ka golu, ali je samo jedan završio iza leđa Denija Vorda.

To je stiglo i na naplatu u 93. minutu, kada je gol za 1:1 postigao Nejtan Brodhed, čime je svojoj ekipi doneo veoma važan bod.

Croatia Wales Euro 2024 Soccer Foto: Tanjug/AP

U utakmici dana, snage su odmerili Španija i Norveška, a "Vikinzi" se nisu baš lepo proslavili u Malagi, pošto su kući otišli bez bodova i sa tri gola u mreži.

Iako je Norveška na raspolaganju imala najmoćniji sastav, predvođen Martin Odegardom i Aleksanderom Serlotom, čak ni to im nije bilo dovoljno za neki veći rezultat.

Prvi gol bio je delo Danija Olma još u 13. minutu, dok su preostala dva došla u poslednjih šest minuta susreta. Hoselu je iskoristio dve prilike u 84. i 85. minutu, te je tako svojoj reprezentaciji i doneo pobedu od ubedljivih 3:0.

Što se tiče preostlaog meča, Andora je ubedljivo poražena na svom terenu od Rumunije sa 2:0.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA