Vreme čitanja: oko 2 min.

Novak Simović spornim penalom režirao spektakl i ludnicu: Kazahstan dao tri gola u 15 minuta i "ubio" Dansku!

Vreme čitanja: oko 2 min.

Neverovatan preokret na prvoj utakmici kvalifikacija za današnji dan

  • 9
Fudbalska reprezentacija Danske - Fudbalska reprezentacija Kazahstana Foto: Tanjug / AP

Spektakl u Nur Sultanu! A baš nije delovalo da će tako biti... Kazahstan je uspeo da napravi neverovatan preokret protiv jednog od glavnih favorita za plasman na Evropsko prvenstvo, selekcije Danske, i sve to uspeo je da uradi u završnih 15 minuta utakmice - 3:2 (0:2)!

U centru pažnje bio je i srpski sudija Novak Simović zajedno sa VAR sobom u kojoj su se nalazili Momčilo Marković i Jelena Cvetković. Bio je ovo prvi put da je kompletna srpska ekipa sudila neki meč u UEFA takmičenja, pošto je čelna evropska kuća fudbala ranije uglavnom kao dodeljivala Poljake, Špance, Italijane i Engleze našim sudijama kao video nadzor.

Međutim, detalj iz 73. minuta bio je i više nego sporan, pa ne čudi ogroman broj komentara koje ostavljaju navijači Danske na društvenim mrežama. Posle jednog centaršuta, delovalo je da je lopta udarila u rame bliže leđima jednog igrača ove selekcije, a Simović je posle malo oklevanja pokazao na belu tačku.

Nije išao ni da dodatno gleda tu situaciju, pomalo bizarno, a to je sve izazvalo burne proteste u danskom timu. Naređali su se svi ispred srpskog sudije, glasan je bio golman Kasper Šmajhel, ali je odluka ostala nepromenjena. Sve to je u gol pretvori Zajnutdinov, a pomenimo da je Danska prethodno došla do prednosti od dva gola preko Hojlunda u 21. i 36. minutu.

A onda - magija. Igrao se 86. minut, gotovo sam je ostao Tagiberen na nekih 25 metara, odlučio se da uputi udarac iz velikog luka i pogodio je suprotan deo mreže. Spektakularan gol, jedan koji će konkurisati za pogodak kvalifikacija bez ikakve dileme.

Ludilo se nastavilo. Ni 120 sekundi nije prošlo, a čitav Nur Sultan je bio na nogama. Ajmbetov je iskoristio sjajan centaršut Vorogovskija u 89. minutu susreta, glavom skrenuo loptu u mrežu iza Kaspera Šmajhela i tako zaokružio neverovatan preokret.

Do kraja meča je Novak Simović opet imao posla. Mnogo su Kazahstanci odugovlačili, pa su se ređali kartoni jedan za drugim, a na kraju je strelac pobedničkog gola, Ajmbetov morao i ranije na tuširanje zbog prekršaja i drugog žutog kartona.

Danska je sada na istom skoru kao i Kazahstan u kvalifikacijama, pošto oba tima imaju po tri boda. U prvom meču je tim iz nekadašnjeg SSSR-a izgubio od Slovenije (1:2), dok je Danska pobedila Finsku.

Video: Stojković nakon pobede Srbije: Nema slavlja, nema euforije, čeka nas Podgorica

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • tirana te voli

    26. mart 2023 | 17:23

    sudija mislio da mu igra zvezda..e moj simovicu bruko

  • Nile

    26. mart 2023 | 18:02

    E simovicu, simovicu Da se vratis ti u blato ling longa nisi ti za evropu..

  • Boske100

    26. mart 2023 | 19:49

    Čist penal, neobičan jeste, al' nema šta da se prigovori sudiji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA